Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

โœจ๐ƒ๐ž ๐ ๐ž๐ก๐ž๐ข๐ฆ๐ณ๐ข๐ง๐ง๐ข๐ ๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ญ๐žโœจ

โœจ๐ƒ๐ž ๐ ๐ž๐ก๐ž๐ข๐ฆ๐ณ๐ข๐ง๐ง๐ข๐ ๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ญ๐žโœจ

By corrie on 1 juli 2024

Leg de tarotkaart van de Hogepriesteres eens voor je neer.
Stille verborgen krachten. Het spirituele vrouwelijke aspect van ons. Passiviteit als ontvankelijke kracht.

Ik hoop dat je dan de kracht kunt zien die stilte je schenkt.
De waarde die het zo verdient.

Ik hoop dat jij je geest kan openstellen voor het begrip dat alles tijd nodig heeft om in te dalen.


Dat ieder proces belangrijk is zodat het precies kan zijn voor het hoogste goed.

Ik hoop dat je de moed hebt die nodig is om je gedachten, je zorgen, je angsten en vergelijkingen naast je neer te leggen, al is het voor een paar uur, om je hart, je lichaam en ziel weer samen te laten vallen.

Ik hoop dat je de stilte  vind om je je af te stemmen op je ziel. Samen te smelten met de eenheid van het kleurrijke universum.

Dat je in stilte doordringt tot in de diepte van je eigen wezen en leert kijken achter de sluiers van het bestaan.

Ik hoop dat jij je kunt herinneren dat je een spiritueel wezen bent; een spiritueel wezen dat hier op Aarde een menselijke ervaring opdoet.

Ik hoop dat je het enige doet wat je zo hard nodig hebtโ€ฆ.Niets.
Ik hoop dat je de kracht kunt zien in rust.

Want rusten is eigenlijk heel veel doen.

Warme hartegroet Corrie

๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜‡๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ.โœจ

๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜‡๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ.โœจ

By corrie on 10 juni 2024

Haar zielsdorst kan niet langer worden gelest door holle compromissen. Ze weet dat dit het moment is om op zoek te gaan naar de echte bron.

Haar verlangen om zich te verbinden met al wat vrouwelijk is, doet haar afdalen. Dit verlangen vergroot haar zielslicht terwijl ze verder gaat in de diepte om haar schatten terug te winnen.

Deze koningin van Bokalen is niet alleen. Haar zussen waken fel, zingen en schijnen hun fakkels om haar pad te verlichten. Hun gezang troost haar terwijl ze de verloren, ontnomen stukken van haar ziel uit het diepe donker haalt.

Ze had angst voor het donker, angst voor de diepte, om te verdwalen, om alleen gelaten te worden. Angst om zonder liefde verder te moeten. Maar met elke angst waar ze doorheen gaat op haar afdaling, lost de demon waarvan ze dacht dat hij echt was op, en zo wint ze steeds een stukje van haar kracht terug.

Terwijl ze dieper gaat, ontdekt ze een stille bron met kristalhelder water. Als ze erin baadt, ontwaakt ze voor altijd. Ze komt met een sacrale uitstraling terug uit haar grote avontuur in de diepte.

De diepte schenkt haar kracht, maakt haar onoverwinnelijk tegen alles wat haar voorheen verpletterde. Sindsdien vertoeft ze met regelmaat in de diepte. En terwijl ze daar beneden is, is haar bestaan in haar wereld heel stil. Ze is een tijdje ‘afwezig’. En ontwaakt iedere keer met hernieuwde kracht en liefdevolle energie.

๐——๐—˜ ๐—š๐—˜๐—ฆ๐—–๐—›๐—˜๐—ก๐—ž๐—˜๐—ก ๐—ฉ๐—”๐—ก ๐—›๐—˜๐—ง ๐—Ÿ๐—˜๐—ฉ๐—˜๐—ก ๐—›๐—˜๐—ฅ๐—ž๐—˜๐—ก๐—ก๐—˜๐—กโœจ

๐——๐—˜ ๐—š๐—˜๐—ฆ๐—–๐—›๐—˜๐—ก๐—ž๐—˜๐—ก ๐—ฉ๐—”๐—ก ๐—›๐—˜๐—ง ๐—Ÿ๐—˜๐—ฉ๐—˜๐—ก ๐—›๐—˜๐—ฅ๐—ž๐—˜๐—ก๐—ก๐—˜๐—กโœจ

By corrie on 17 mei 2024

Het leven schenkt. Het wil ook jou schenken. We hebben allemaal het vermogen om open te staan voor die geschenken, om ze te ontvangen. En we hebben de aangeboren drang om zelf ook te schenken. Voor me ligt Bokalen 6.

Met de egobril van mijn persoonlijke voorkeuren, wensen en overtuigingen kan het er soms heel anders uitzien. Dan lijkt het juist alsof het leven me tegenwerkt, dat ik niet krijgt wat ik begeer, dat er sprake is van schaarste in plaats van overvloed. Dan denk ik dat ik allerlei vaardigheden mis, dat ik de wereld niets te bieden heb, dat mijn geschenk aan de wereld verloren gaat.

Dan voel ik me verbonden met dat kleine meisje dat bijna verstikkend dik is ingepakt, warme jas, das, wanten terwijl niets op de kaart erop wijst dat het heel koud is. Misschien wil ze zich beschermen tegen de buitenwereld. Het kan daarom zijn dat zij, als je op een andere manier naar haar kijkt, ook haar hoofd lijkt af te wenden van alle vriendelijkheid of geschenken.

Hoe meer ik me blindstaar op wat ik denk te missen, hoe minder ik opensta voor al het moois dat me gegeven is. Dan zit ik ineens eenzaam te zijn bovenop mijn berg in Spanje. Dan geloof ik op zoโ€™n moment in schaarste. En een paar maalgedachten verder waan ik mezelf brodeloos en even later dakloos.

Maar gelukkig kan ik mijn ervaringen van gebrek en tekortschieten steeds makkelijker herkennen. Ik verkeer dan tijdelijk in de greep van een oude overtuiging in tekortschieten, in schaarste. Wat ik waarneem via deze egobril strookt niet met de realiteit. Ik zit in mijn fijne casa in de Spaanse zon. Ik ben niet brodeloos of machteloos. Ik kan in elk moment opstaan en in beweging komen.

Ik ben gezegend met geschenken als vaardigheden en talenten waarmee ik het leven dien. Wat ik schenk gaat niet verloren. Wie ik ben is belangrijk, zeker voor mijn dierbaren. Mijn woorden en tarotlezingen helpen andere mensen. Dat mag ik iedere dag ervaren. In de vorm van dankbare woorden en mailtjes. In de ontspanning, ontroering en levenskracht die oplichten in de ogen van klanten als ik ze spreek.

Heerlijk zo met het zonlicht in mijn gezicht, levensenergieโ€ฆ. Als dat geen geschenk is!โœจ

โœจ๐๐ž ๐‡๐ขรซ๐ซ๐จ๐Ÿ๐š๐ง๐ญ ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ง๐ฐ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ซ…

โœจ๐๐ž ๐‡๐ขรซ๐ซ๐จ๐Ÿ๐š๐ง๐ญ ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ง๐ฐ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ซ…

By corrie on 14 april 2024

Vroeger werd de zoeker naar hoger bewustzijn, in de mysteriescholen in Egypte maar ook in andere culturen, via inwijdingen op een spoor gezet dat leidde tot inzicht. De leerling had vaak een lange weg te gaan met afzondering, intensieve scholing en zware beproevingen.

Het is het optillen van de sluiers waardoor steeds meer zichtbaar wordt. Inwijdingen zijn rituelen die met gebruikmaking van symboliek de weg naar dat grote mysterie uitbeelden. Men dient de les die de symboliek biedt te laten indalen en de directe ervaring te omarmen. Zo is ook de grote Arcana bedoeld.

Een inwijding is geen los op zichzelf staand moment. Het is een heilig moment waarbij alles wat je al eigen hebt gemaakt, waar je doorheen geworsteld en โ€“ gegroeid bent, samen komt. Veelal ben je daar naar toegegroeid, soms al in meerdere maanden of jaren, een leven of zelf levens lang.

De hogepriester(es) in oude tijden was veelal iemand die een zeer lange inwijdingsweg binnen zichzelf was gegaan, voordat een bepaalde staat van bewustzijn bereikt was om die rol te kunnen vertolken. Maar dat betekende niet dat diegene ‘er al was’. Bewustzijnsgroei en bewustwording gaat altijd verder.De Hiรซrofant kent de valkuilen en hindernissen. Hij helpt de leerling om geduld op te brengen, halt te houden als er rust nodig is. Of hij stimuleert hem een stap verder te zetten. Maar bovenal kent hij de richting van de eenmaal ingeslagen weg.

Tegenwoordig is het hele leven een inwijding. Het is niet meer nodig om het in een tempel of spirituele stroming te laten plaats vinden. Het dagelijks leven van nu zit vol met initiaties en inwijdingen. En dat maakt het leven van nu zo uitdagend. Na een inwijding is de energie beschikbaar voor jou en kun je er meteen zelf mee werken, voor jezelf en anderen.

Bewustwording is noodzakelijk om te her-inneren wie jij werkelijk bent. Inwijding is een innerlijk pad dat je binnen jezelf doorloopt, om je weer te doen ontwaken, her-inneren, omhelzen, accepteren en integreren. Je zou de Tarot kunnen beschouwen als een brug waardoor verbinding met de hoogste spirituele werkelijkheid tot stand kan worden gebracht.

Vanuit het doorlopen van die diepste innerlijke mysteriรซn, leer je je eigen unieke zielskwaliteiten weer te her-inneren, je kennis en wijsheid weer eigen te maken. Zodat je die tot uiting kan laten komen in het nu.

Niet voor niets was de belangrijkste stelregel voor elke inwijdingsweg: Ken u Zelf.

De Hierofant nodigt je uit om de priesteres in jou te ontmoeten en te activeren. Juist in deze tijd van grote verandering en onzekerheid, is het belangrijk je deze oude Kennis en Wijsheid weer te her-inneren. Zij brengt je terug bij je kern, bij wie jij in diepste wezen bent, deel van de eenheid.

Leg de Hiรซrofant kaart eens voor je. Schud nu je kaarten en trek er op gevoel รฉรฉn kaart uit die staat voor wat de inwijder je wilt laten weten.

Lente equinox๐ŸŒท

Lente equinox๐ŸŒท

By corrie on 20 maart 2024

โ˜€๏ธโš–๏ธ๐ŸŒ•๐ŸฃVandaag, 20 maart 2024 zijn dag en nacht even lang. Deze datum valt precies tussen winterzonnewende en zomerzonnewende. Het is begin van de lente.Ostara, de Godin van het Lente symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode. Haar naam slaat dan ook op het Oosten, de richting waar het licht, de zon vandaan komt. De deelnemers van het jaarwiel ontvangen vandaag de info in hun mailbox.๐Ÿ˜Š

Het ei, waarin het nieuwe leven zich in het donker, het verborgene ontwikkelt is daardoor een symbool bij uitstek voor het lentefeest.
Het moment van ontwaken. Wat een nieuwe mogelijkheden. Je gaat van onbewust naar bewust. Je bewust worden van wat er in jou wil groeien en bloeien, wat het licht wil zien. Bewust worden van de volgende stap die je mag zetten.

Vuur is ook bij Ostara een belangrijk symbolisch aspect. Er werden grote lentevuren/paasvuren aangestoken. Later werd de as over de akkers uit gestrooid om zo een vruchtbaar jaar te krijgen.

Vroeger werd deze vruchtbaarheid gestimuleerd door verschillende rituelen waarin het nieuwe werd verwelkomt.

Dit kun je ook nu nog doen door het vervaardigen van een wenstakken. Hoe mooi worden dan je paastakken.
Je begint met de juiste intentie. Jezelf openstellen voor wat er in je leeft, wat er ontvangen mag worden.
Wat zijn je zielsverlangens, je wensen. Wat mag er dit jaar groeien en bloeien.
Beschilder een ei met jouw wens of symbool van jouw intentie. Door telkens je wens van de dag in de takken te hangen en deze met Pasen te veranderen in Paastakken.

๐ŸŒฑ

De Aas van Staven is voor mij de tarotkaart die sterk verbonden is met het lentegevoel. Het draait om de levenskracht, de wilskracht, het element vuur. De dagen die gevuld willen worden met het wonder en de energie van het leven.

Een vruchtbare tijd breekt aan voor zowel, de aarde en de dieren maar ook voor de mens.

Pak je kans om iets waar je hart vol van is in de wereld neer te zetten. Het is de actieve vuurkracht die alles in gang zet om iets te doen, te leren, te voelen, simpelweg te voluit te leven of te gebruiken om je doel of verlangen te verwezenlijken.

Het is de levenskracht die alles weer bezield: het vuur des levens, het geeft een hoge mate van vitaliteit en kracht aan. Een nieuw begin, een uitnodiging tot creativiteit, en passie.

Moge je wensen voor het hoogste goed verwezenlijkt worden.

Fijne Ostara en paasdagen.

warme groetCorrie

De Zot doet in het echte leven waar de braveriken van dromen..๐Ÿ™ƒ๐Ÿคญ

De Zot doet in het echte leven waar de braveriken van dromen..๐Ÿ™ƒ๐Ÿคญ

By corrie on 2 maart 2024

Het is natuurlijk toppie als je automatisch altijd het goede wil doen en dat ook doet. Het is fijn als alles voorspelbaar is, dat je leven rustig voortkabbelt.

Maar als ik heel eerlijk ben: soms vind ik dat best gezapig en soms zelfs saai. Met plezier haal ik dan de dwaze kant van de Zot in mij naar boven (kost bij mij gelukkig geen moeite haha) ๐Ÿ™ƒ Want als alles gaat zoals gepland, dan sukkel je al snel in slaap.

Dus doe eens raar, doe maf, doe eens gek! Dans in het rond, lach vrijuit, huppel , hinkel, durf te leven. Zet de radio hard en zing uit volle borst mee, ga in het gras liggen en stel jezelf voor hoe het zou zijn om op de maan te lopenโ€ฆEn ik weet uit ervaring dat als je in de stromende regen gaat dansen dan staat dat moment zeker in je geheugen gegrift.

Leven is herinneringen makenโ€ฆ eer de Zot!!๐Ÿค—

Hoe? Schud je tarotkaarten en kies op gevoel een kaart als boodschap van de Zot.

๐Ÿ’œ ๐๐ž๐ง๐ญ๐š๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐ž๐ง ๐Ÿ’ ๐ž๐ง ๐ฃ๐ž ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐ž ๐๐ฎ๐›๐›๐ž๐ฅ ๐Ÿ’œ

๐Ÿ’œ ๐๐ž๐ง๐ญ๐š๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐ž๐ง ๐Ÿ’ ๐ž๐ง ๐ฃ๐ž ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐ž ๐๐ฎ๐›๐›๐ž๐ฅ ๐Ÿ’œ

By corrie on 19 januari 2024

Je leest misschien wel eens over โ€˜ je comfortzoneโ€™. Het is een gebied waarin jij je prettig voelt, soort van โ€˜blije bubbelโ€™ , wat vaak ook voorspelbaar is, dus veilig. Maar het stagneert ook je creativiteit en intelligentie als je blijft doen wat je altijd al deed. Je staat niet voluit in verbinding met de energie van het universum en Moeder aarde.

In die voor jou comfortabele zone is er een bepaalde overvloed aanwezig. Dat kan liefde zijn, gevoel van universele ondersteuning, maar ook voldoende materiรซle spullen of geld.

Vaak is het zo dat wat zich aan de onderkant van het minimum van jouw comfortzone bevindt aanvoelt als een tekort. Wanneer het boven je maximum bevindt aanvoelt als overdreven en ongemakkelijk. Zodra jij je binnen de grenzen van je eigen comfortzone begeeft voelt je je gelijk thuis.

Het vasthouden aan je comfortzone kan helpen stress te vermijden. Dรกรกrom blijven we soms hangen in een baan of een relatie waarover we al jaren klagen: we vinden het eng om daaruit te stappen. Maar het kan je ook beperken en zelfs ervoor zorgen dat je je niet prettig voelt bij situaties of mensen die zich buiten jouw gebied bevinden. Die een heel ander leven leiden of die meer vertrouwen hebben in natuurwetten of het universum.

Pentagrammen 4 laat een man zien die gespannen op een stenen blok zit (het aardse, onze stoffelijke wereld). De Pentagrammen onder zijn voeten geven hem een stevige basis. Maar zijn kruin wordt afgesloten door een Pentagram. Hij drukt een grote Pentagram tegen zijn hart dus het aardse. Hij houdt zich dus letterlijk vast aan zijn zekerheden, deze zijn waardevol voor hem. Toch is het moeilijk om te peilen of je tevreden bent met je gewoontes in je zone als je er nooit van afwijkt.
Geld of spullen bezitten betekent niet dat je alles zomaar moet uitgeven, maar ze mogen zeker wel worden ingezet als een ruilmiddel tot plezier en genoegens. Wanneer je de universele verbinding blokkeert stroomt het niet en kan het leven moeizaam verlopen.

Vraag jezelf eens of hoe jij je comfortzone kan oprekken, vergroten. Wat wil vind je zo belangrijk om je aan vast te houden of te beschermen? Wat gebeurd er als je vanuit vertrouwen en in verbinding met het universum de controle loslaat? Want het zijn diepe overtuigingen die je hebt over wie je bent, en met name over wie je wilt zijn.

Buiten je blije bubbel ligt de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen รฉn om te ontdekken dat je veel meer kunt dan je misschien dacht!
Wat bevind zich buiten je Bubbel? Wat wacht daar op jou?
Ga ontspannen zitten. Twee voeten op de grond. Keer naar binnen schud je tarotkaarten. Kies op gevoel รฉรฉn kaart.

***โœจ ๐—›๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐˜† ๐—ป๐—ฒ๐˜„ ๐˜†๐—ฒ๐—ฎ๐—ฟ ๐Ÿฅ‚****                 ๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ?

***โœจ ๐—›๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐˜† ๐—ป๐—ฒ๐˜„ ๐˜†๐—ฒ๐—ฎ๐—ฟ ๐Ÿฅ‚**** ๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ?

By corrie on 1 januari 2024

2+0+2+4= 8 maakt van 2024 een universeel 8-jaar.
๐—ž๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜, ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ nodigt je uit bewust te worden van wie je in wezen bent. Een belangrijk aspect in het proces van spiritueel ontwaken is het liefdevol benaderen van jouw lagere natuur zoals bv boosheid, angsten, onmacht.

โœจ๐—œ๐—ป๐˜ƒ๐—น๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ
Dit jaar vraagt aan jou hoe jij je persoonlijke kracht ervaart. Overkomt het leven je en voel jij je soms machteloos en krachteloos als het tegen zit? Of kun jij leven vanuit jouw eigen innerlijke kracht? Je wordt in 2024 uitgenodigd om je vrouwelijke kracht te ervaren. Om liefdevol je schaduwkanten te omarmen, je angsten en onzekerheden die soms verborgen blijven naar het licht te brengen. Om te leren met vriendelijkheid naar jezelf te kijken, je eigen kwetsbaarheid. In plaats van al je krachten te bundelen om op wilskracht vooruit te komen, gebruik je ze nu om je eigen kracht terug te nemen en om weer van binnenuit in je eigen innerlijke kracht te gaan staan.

โœจ ๐—ž๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ
Je krachten goed leren gebruiken. Je eigen unieke innerlijke kracht ontdekken of terug nemen. Zonder wijsheid kan Kracht als Sechmet een destructief effect hebben. Dan kunnen verscheurende Krachten je overnemen. Maar wanneer liefdevolle wijsheid samenkomt met jouw heilig vuur ontstaat er een Kracht die primitieve emoties op de juiste wijze kan inzetten, hanteren.
Zelfaanvaarding: al je goede kwaliteiten รฉn de kanten waar je nog aan mag werken omarmen. Jezelf, je ego overwinnen, en vol zelfvertrouwen, dwz vertrouwen op je hogere zelf, je pad bewandelen..

โœจ๐——๐—ฟ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป
Het geheim van Kracht berust op een diepe innerlijke harmonie met de oerkracht die in jou verscholen zit. Je mag de kracht van de liefde, geduld en vertrouwen leren gebruiken om iets te bereiken. De lemniscaat schenkt je inspiratie uit de geestelijke wereld. Deze krachtige energieรซn kun je gebruiken in je spirituele ontwikkelingsproces en het manifesteren.

โœจ๐—ข๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—น๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฑ๐—ผ๐—บ
Het getal 8 geeft macht en kracht op ieder niveau. Innerlijke rijkdom, geestelijke rijpheid, evenwicht en overvloed. Ook financiรซn: wellicht ben je er te weinig mee bezig en zie je geld verdienen als een noodzakelijk kwaad of geef je het makkelijk uit, waardoor je het gevoel hebt dat het door je handen glipt. 2024 is het jaar om te onderzoeken hoe je een gezondere relatie met geld en materie kan ontwikkelen. De 8 energie weerspiegelt succes maar wel als je het ten dienste van het grote geheel weet te gebruiken. De 8 herinnert je eraan dat het universum jou wilt helpen meer overvloed in je leven te brengen, geef het aan je gidsen of engelen door.

โœจ๐—œ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป
Vraag je in 2024 af welke liefdevolle stappen je kunt zetten om in je kracht te gaan staan. Bewust te worden wat jouw kracht ondermijnt. Hoe jij je moed hervindt als het donker om je heen is.Je wordt dit komende jaar uitgedaagd om je eigen relatie met invloed en macht te onderzoeken. Zonder wijsheid kan macht een destructieve invloed hebben. Het is dan ook een spirituele opdracht om lagere driften en impulsen met wijsheid en liefde te overwinnen. Vraag jezelf af hoe ga jij om met machtsstrijd? Hoe gelijkwaardig stel jij je op in conflicten?Het is een taak om meesterschap te verwerven. Dan kun jij in je eigen kracht staan en van uit die innerlijke kracht anderen inspireren en motiveren.

โœจ๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ ๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐Ÿด-๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ:
Laat de energie van kracht je inspireren en motiveren, het vuurtje in je wakker maken en je begeleiden op jouw zielspad.Wanneer je jouw innerlijke kracht hebt leren kennen gaat jouw energie anders vibreren. Je gaat anders, liefdevoller denken, voelen en handelen. Gaandeweg dit proces word je je bewust hoe belangrijk liefde een vertrouwen zijn. Naarmate jouw bewustzijn groeit zal je de focus in jouw leven verleggen van angst naar vertrouwen en liefde. 8 is ook het getal van overvloed. Kun jij leven vanuit gevoel van overvloed? Deel jouw rijkdom, wees vrijgevig. De lemniscaat op de afbeelding van Kracht laat zien dat wat je schenkt bij je terugkomt. Schenken en ontvangen maakt deel uit van dezelfde energie.

Volg de liefdevolle leeuwenkracht in jezelf.
Ik wens jullie een krachtig mooi, goed een gezond jaar toe met veel liefdevolle en magische momenten

โœจwarme groet Corrie Van Hese Balten

๐ŸŒŸ ๐—๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐ŸŒŸ

๐ŸŒŸ ๐—๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐ŸŒŸ

By corrie on 31 december 2023

๐—•๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ :
Schrijf de datum op van je geboortedag en maand en tel de getallen bij elkaar op tot je een 1of 2 cijferig getal overhoudt.
Bijvoorbeeld: 18 maart = 1+8+3 = 12
Dan komend jaar 2024 = 2+0+2+4 = 8
Tel deze twee getallen bij elkaar op: 12 + 8 = 20

Elk getal van 1 tot 21 komt overeen met een grote arcana-kaart in het Tarotspel, hieronder vermeld. Als we de bovenstaande voorbeeld gebruiken: voor 20 is dat tarotkaart Het Oordeel.
Dan kan 2 een hulpkaart zijn (2+0=2) de Hogepriesteres.

Zoek hieronder jouw getal op:

๐ŸŒŸBij jaarkaart 1 hoort de Magiรซr.
Een nieuw jaar en een nieuwe ontwikkeling breken aan. Het is belangrijk om de tijd te nemen en na te denken over de vraag welke dromen of zielsverlangens je wilt manifesteren? Durf je in je dromen te geloven? Durf je te vertrouwen? In jezelf, in het leven en in de magie. De Magiรซr zit boordevol vernieuwende creatieve energie en bezit veel scheppingskracht. Jij vaart dit jaar mee op zijn energie. Je hebt talenten, kennis en vaardigheden die nodig zijn om te slagen. Een belangrijk symbool is de goddelijke vonk. Besef dat jij een kanaal bent voor hoger bewustzijn en je de overvloedige kosmische energie door je heen kan laten stromen.

Durf groots te dromen. Wat wil je echt? Door dat onderzoeken weet je waar je jouw focus en energie op mag gaan richten. Jouw energie is magisch! Maak gebruik van je persoonlijke magie en kom in actie om jezelf stevig neer te zetten in de wereld.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij jaarkaart 2 hoort de Hogepriesteres.
De Hogepriesteres is je gids op je pad van groeien in innerlijke wijsheid. Het is dit jaar tijd om je af te stemmen op je intuรฏtie. Zij wil je uitnodigen om te ontdekken dat alle wijsheid al in je zit. Alleen door een diepe verbinding met jezelf aan te gaan, word je de wijsheid achter de sluiers gewaar. Je mag echter wel zelf de levenslessen aangaan, inzichten ontdekken en ontsluieren.

Het is een jaar waarin je ook kan worden uitgedaagd om te vertrouwen op jezelf. Daarin mag je onafhankelijkheid ontwikkelen. Besteed aandacht aan je dromen en word je bewust van de boodschappen. Ook het werken met Tarot helpt je bij het activeren van je intuรฏtie.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸ Bij jaarkaart 3 hoort de Keizerin.
De Keizerin kan als geen ander je creativiteit laten stromen en je in een natuurlijke flow laten groeien. De energie van de Keizerin nodigt je dit jaar uit om van het leven te genieten. Om veel in de natuur te zijn, je verbinden met de energie van moeder aarde. Ook mag je ontdekken welk gebied in jouw leven om moederlijke zorg en aandacht vraagt. Liefde en geborgenheid zijn ook nodig om jouw verlangens en ideeรซn te laten groeien. Wat kun je doen om in je vrouwelijke leiderschap te stappen?

Dit jaar kan ook de โ€˜moeder-thematiekโ€™ aandacht vragen. Denk aan het contact met je eigen moeder, Moeder Aarde of een kind. Zorg daarbij ook heel goed voor jezelf en geniet van je vrouwelijke energie. Wellicht merk je dit jaar dat je een natuurlijke aantrekkingskracht hebt op anderen en geniet je van veel sociale activiteiten.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸ Bij jaarkaart 4 hoort de Keizer.
Daar waar de Keizerin alles in beweging zet, geeft de Keizer er vorm aan. Als een alchemist zet hij energie (je verlangens, ideeรซn, dromen, โ€ฆ) om in concrete vorm, hij is een echte bouwer. De Keizer brengt ook structuur aan, is assertief en stelt grenzen. Kwaliteiten van de Keizer die hij jou dit jaar schenkt zijn discipline, praktisch inzicht en stapsgewijs bouwen aan een stabiel fundament.

Dit jaar mag jij je afvragen op welk gebied in je leven jij concrete stappen mag zetten. Welke verantwoordelijkheid jij op je mag nemen om stabiliteit in je leven te brengen. Daarbij mag je leren om de hogere krachten die jou zijn geschonken op de juiste manier te gebruiken. Waak voor verstarring. Blijf beseffen dat je deel uitmaakt van het grote geheel.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸ Bij jaarkaart 5 hoort de Hiรซrofant
Dit jaar roept de energie van de Hiรซrofant jou op voor een diepe verbinding op met spiritualiteit. Om een kanaal te zijn van levende energie. Hij wil jou inwijden op het gebied van spiritualiteit. Hij leert je af te stemmen op je innerlijke leiding ofwel jouw innerlijke gids. Het is een goede tijd voor mentale groei en ontwikkeling van jezelf en van kennis. Dit jaar kan een nieuwe studie, en (beroeps)vaardigheden centraal staan.

Je wordt uitgenodigd om jouw eigen waarheid te vinden. Vragen die je je hierbij mag stellen zijn: Wat zijn jouw diepere waardes en principes? En hoe kun je daar naar leven? Welke overtuigingen leven in jou? En dienen deze je nog of beperken ze je? De Hiรซrofant (of de overheid of andere machtige instantie) die โ€˜prediktโ€™ wat we moeten geloven, kan als een stimulans werken om zelfonderzoek te doen. Om jouw eigen waarheid te vinden. Het is aan jou om dat wat wordt aangereikt niet klakkeloos aan te nemen maar te onderzoeken wat in jou resoneert.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij jaarkaart 6 hoort De Geliefden
De Geliefden vraagt je om in het komende jaar keuzes te maken vanuit je hart en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Je mag dit jaar van jezelf bewust worden, gaan oefenen met de vrije wil. Op zoek naar motivatie en drijfveren, keuzes maken. De kracht van de Liefde vraagt je te leren zorgen voor jezelf en anderen. Dit is alleen mogelijk als je jezelf volledig liefhebt. Wanneer jij in evenwicht bent, genoeg liefde hebt voor jezelf en keuzes maakt vanuit je hart. Dit jaar, waar de nadruk ligt op relaties, mag je prachtige verbindingen op zielsniveau aangaan. Ook duidt ze op harmonieuze en aangename energie in huidige relaties. Het potentieel om een diepe verbinding van gelijkgestemden in een harmonieus samenleven te vormen.

Voor jou daarom de kans om te leren balanceren tussen je vrouwelijke en mannelijke energie. Tussen je intuรฏtieve gevoelens en het daarnaar durven handelen. Je mag dit jaar leren om tegengestelden met elkaar te vermengen en in evenwicht te brengen. In het jaar van de Geliefden word je daartoe uitgedaagd, zodat je alle kansen hebt om je op dit vlak te ontwikkelen. Dan kun je diepgaande vervulling vinden. De rijkdom en het wonder van de Liefde ervaren die je boven jezelf doet uitstijgen.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸbij Jaarkracht 7 hoort de Zegewagen
In het jaar van de Zegewagen de uitdaging om je eigen weg in te slaan. Om te vertrouwen op jezelf, anderen en zelfs het universum Een jaar van vaardigheden leren en jezelf ontmoeten in moeilijke situaties. In iedere gebeurtenis zit een levensles en diepere wijsheid. Met vallen en opstaan, leer je te vertrouwen op jezelf, je innerlijke leiding en het leven. Je behaalt de zege alleen met de kracht van je geest. Door je wijsheid en macht op de juiste manier aan te wenden en te vertrouwen op je innerlijke kompas kun je manifesteren en successen boeken.

In dit jaar mag je leren om met liefde de stoffelijke orde der dingen te ontdekken en te respecteren. Zo kun je vanuit mentale wil de innerlijke overwinning op je ego te behalen. Dit jaar biedt ook prachtige kansen om te werken aan je zelfdiscipline. De grootste potentie tot groei zit in het overstijgen van je ego, om zo je innerlijke kracht verder te ontwikkelen. Waar sta je voor? Welke richting wil je op, welke stap wil je zetten. Ben je bereid een grote sprong voorwaarts t maken? Kies ervoor om vanuit je centrum, je hart te leven dan sta je in verbinding met de aarde รฉn de bron.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 8 hoort Kracht
Dit krachtgetal staat symbool voor wilskracht, doorzettingsvermogen, overvloed en manifesteren. Dit jaar staat voor het ontdekken van jouw innerlijke kracht. Jou wordt gevraagd om je lagere impulsen en energieรซn te omarmen. Kracht geeft je inzicht hoe je jouw wil op een liefdevolle, bekwamere manier kunt gebruiken. Dit jaar word je uitgedaagd om krachtig te zijn, te handelen vanuit je hart, liefde en mededogen. Het is de geestkracht die vrijkomt wanneer we teugels, de controle loslaten. Ware leiderschap kenmerkt zich door de kracht van โ€˜bij machte zijnโ€™ in plaats van overheersen of controle te hebben.

Je mag je bewust worden van de twee kanten in jezelf, je lager ik en je hogere Zelf. Deze bewustwording maakt je sterker om werkelijk te gaan staan voor jouw waarheid en waarden. Je mag jouw eigen unieke kracht ontdekken om zo in jouw eigen liefdevolle kracht te gaan staan.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 9 hoort de Kluizenaar
De Kluizenaar vraagt je om op innerlijke zoektocht, op een spirituele reis te gaan, om je licht, je wijsheid en je wezenlijke zelf te ontdekken. Hij nodigt je uit om je eigen levenspad te volgen. Leef jij jouw leven volgens de waarheid die je diep van binnen voelt? Zing jij jouw eigen lied? Hij nodigt je uit om regelmatig terug te trekken uit de drukte van het dagelijks leven, in stilte tijd te nemen voor bezinning, naar antwoorden te zoeken op levensvragen. Dat is iets wat je alleen moet doen. Gebruik de kracht van de Kluizenaar voor introspectie.

Dit jaar bied de Kluizenaar je ook de uitgelezen kans om jezelf te leren kennen en op jezelf te vertrouwen. De Kluizenaar staat ook symbool voor je geestelijk gids. Misschien kun je dit jaar je verbinding met je gids leggen of versterken. Zo ontwikkel je het vermogen om jezelf beter te begrijpen. Laat je innerlijk licht schijnen in dat wat je doet zo kun je ook voor anderen een lichtbaken en gids zijn.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸ Bij Jaarkaart 10 hoort Het Rad van Fortuin
Het leven van de mens is cyclisch. Verandering is de enige zekerheid die we hebben. Als mens worden we verrijkt met ervaringen. Het jaar van het Rad van Fortuin geeft nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen om met opgedane ervaringen, ervaren van eigen wijsheid iets te doen. Elke ronde van het Rad brengt nieuwe kansen tot inzichten en leren. Het gaat er dit jaar niet om wat er gebeurd maar hoe jij er me omgaat. Je kunt je slachtoffer voelen, overgeleverd aan โ€™het lotโ€™. Maar je kunt het lot ook als nieuwe kans zien, je levenstaak begrijpen. Je wordt uitgedaagd om medeschepper te zijn. Jou wordt gevraagd om stappen te zetten om je situatie als die niet gelukkig maakt te veranderen, om uit je comfortzone te stappen, om moedig te zijn. Het leven vraagt je om te kiezen en met elke keuze sla je een nieuwe weg in.

Dit jaar daagt je uit om balans te zoeken temidden van veranderingen, om door te dringen tot de spirituele kern van de situatie, van je leven. Om dicht bij jezelf te blijven, in je eigen hart terwijl de mallemolen van het leven doordraait.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

โœจBij Jaarkaart 11 hoort Rechtvaardigheid
Dit jaar mag jij je bewust worden van de wetten van oorzaak en gevolg. Daarbij wordt je uitgedaagd om in je eigen leven tot inzicht te komen dat jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw leven. Het jaar van Gerechtigdheid nodigt je uit om in te zien dat oorzaak en gevolg in elkaars verlengde liggen. Je mag een ruimere zienswijze ontwikkelen.

Je wordt dit jaar uitgenodigd je gedachten een handelen bestuderen en af te wegen. Vraag jezelf af of je volgens jouw waarheid leeft. Het is een uitdaging om jezelf trouw te blijven. Gerechtigdheid hanteert een hoger inzicht en hoger denken. Het is van belang om juist nu een ruimere zienswijze te ontwikkelen zodat je steeds meer van de universele waarheden kunt bevatten die nu nog onontdekt in je sluimeren.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 12 hoort De Gehangene
In het jaar van de Gehangene word je uitgedaagd om op een compleet andere manier naar je leven te kijken. Om illusies of oude overtuigingen los te laten. Te ontdekken dat je niet meer in strijd, weerstand hoeft te zitten. Dat oude patronen of illusies losgelaten mogen worden. Dat geeft helderheid, nieuwe ruimte en inzichten om je horizon te verbreden. Jou wordt gevraagd of je het innerlijke, de essentie van iets kunt zien in plaats van tegen de buitenkant aan te kijken. Zoek in verstilling de diepere zin van wat je eens zo stoorde of beangstigde. Anders kan het een gevoel van beproeving geven, het idee dat je niet vooruit komt.

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een situatie waarin je wordt uitgedaagd om je over te geven aan een kracht groter dan jijzelf, je over te geven aan de wijsheid van het universum. Dan kun je ervaren hoe door transformatie de goddelijke, universele geest door je heen stroomt en je tot nieuwe inzichten kan komen.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 13 hoort De Dood
Het jaar van de Tarotkaart de Dood betekent dat je het oude dat jou niet meer dient mag achterlaten. Om de dode takken en oude aspecten van je leven te snoeien. Je te verlossen van dat dat wat geen groei meer schenkt of waardoor je vast komt te zitten. Verstikkende relaties, vastzitten in een baan die geen voldoening schenkt, beperkende overtuigingen, alles mag worden losgelaten. Daar mag je de tijd voor nemen. Sluiers wegnemen zodat wedergeboorte mogelijk is. Ben je klaar voor het nieuwe, voor jouw levensmissie, jouw levensdoel? Voor de overgave aan iets groters, aan het mysterie van het leven durf je de diepte van je eigen wezen te ontdekken?
Je wordt daarbij ook uitgedaagd om je ego te doorzien.

Weet dat verandering alleen moeilijk is voor het ego. In dit zuiverende proces transformeer je en kom je dichter bij je ware Zelf. Als je je ego doorziet kun je de eenheid van de goddelijkheid ervaren.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 14 hoort Gematigdheid
In het jaar van Gematigdheid is er de engel, je hogere Zelf die je uitnodigt tot besef dat je ware innerlijk een spiritueel wezen is. Je wordt uitgedaagd om met vaardigheid, geduld en magie de ongelijk soortige energieรซn in je leven te mengen op een wijze die voor jou werkt. Jouw eigen unieke energie op jouw unieke levenspad. Beseffen dat er een grotere kracht in je werkzaam is, hetgeen je diep in je hart altijd al wist. Ze nodigt je dit jaar uit om helder te zien, inzicht te krijgen. Om te handelen vanuit Eenheid, liefde, harmonie en balans, dat is waar het om draait. Het word een levensles om je hart, ziel en denken in evenwicht te brengen.

Dit jaar mag je leren om innerlijk de balans op te maken. Om bij alles wat je doet, ook bij voeding, drinken en werken voor de voor jou juiste maat te zorgen. Je niet te laten meesleuren van het ene naar het andere uiterste. Leef jouw waarheid. Vraag je hogere Zelf om hulp zodat je in geestkracht kunt groeien. Vertrouw op je Hogere Zelf of je beschermengel. Deze zal je leiden als het gaat om het kiezen van de voor jou juiste weg.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 15 hoort De Duivel
In het jaar van de Duivel mag je de donkere en vergeten plekjes in jezelf verlichten. Iedereen heeft zijn eigen demonen die door ontkenning of onderdrukking onverwachts tot uiting kunnen komen. Dit jaar daagt je uit om al je donkere of onbewuste kanten te omarmen. Je mag leren om situaties te doorgronden die jou vastzetten of blokkeren. De energie van de Duivel verleidt je ook tot onbewust handelen. Hij klemt zich vast aan de stoffelijke, materiรซle wereld en verleidt jou dit ook te doen. Om je geest ondergeschikt te maken aan wereldse verlangens van impulsen, zintuigelijk plezier en bevrediging. Geniet van alle aardse geneugten maar wordt er niet afhankelijk van maar blijf je bewust van de goddelijke eenheid.

Breng je onbewuste of geblokkeerde krachten naar het licht zodat ze onbeperkt gebruikt kan worden als energiekracht. Dan komt er een enorme boost aan positieve energie vrij en kun je lachen om die oude bok op de afbeelding.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 16 hoort De Toren
In het jaar van de Toren mag je ontdekken wie je in wezen bent. Dat betekent dat je uitgedaagd wordt om jouw goddelijke kern te ontdekken en degene wie je dacht te zijn eruit te gooien. Al je vertrouwde en zekerheid biedende overtuigingen, denkpatronen alles waaraan jouw ego identiteit aan ontleent, plaatje voor plaatje of steen voor steen opgebouwd door opvoeding, cultuur, opleiding en maatschappij mag je overboord te gooien. Pas als je alles afbreekt al je muren kom je tot de essentie van wie je werkelijk bent. Dat kan soms heftig zijn. Uiteindelijk aan het eind van proces zal je merken dat het een bevrijding is geweest omdat je een pad volgde die jou niet langer ergens bracht.

Dit is het jaar waarin het universum besluit in te grijpen om jou weer op het juiste zielspad te zetten. Waarin je uitgenodigd wordt om in een soort van wedergeboorte je ware zelf te zijn. Vertrouw daarop.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 17 hoort De Ster
Wanneer je een moeilijke tijd achter de rug hebt is het nu de tijd voor de Ster waarin je spiritueel wakker mag worden. Ze helpt je de wijsheid van je hogere Zelf te ervaren. Ontdekken wie je in wezen bent. Door het loslaten van alle maskers kun jij je kwetsbaar voelen. Maar de Ster schenkt ook hoop en een vernieuwende energie. Je wordt dit jaar uitgenodigd om je weer te verbinden met je ziel. Om je eigen zielspad, je eigen innerlijke Ster te volgen. Daarbij mag jij je afvragen: Durf ik te zijn wie ik ben? Luister ik en handel ik naar de innerlijke leiding die ik in mijn leven ervaar? Durf ik mijn eigen licht voluit te laten stralen? Durf ik de hoofdrol, de ster te zijn in mijn eigen leven? Durf ik mijn kwetsbaarheid als kracht te zien?

Iedere keer dat je trouw bent aan jezelf stroomt de energie, het licht door jou. Wens hoopvol je wensen en stuur ze naar de sterren.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 18 hoort De Maan
De maan staat voor spiegel van de ziel. Dit jaar staat voor jou het mysterieuze vrouwelijke centraal. Kun je de maangodin voelen in je leven? Misschien is je pad nog niet helemaal duidelijk en dan kan dat onzekerheid angstige gevoelens oproepen. Het jaar van de Maan daagt je uit om de confrontatie aan te gaan met je diepste onbewuste benauwenissen. Onderzoek je, vaak onbewuste irrationele angsten, deze belemmeren je om te leven zoals je het liefst wilt. Ze maant je tot diepgaande zelfkennis om niet te verdwalen in de schemerwereld vaan illusies en angsten. Dat betekent dat je een angstdrempel moet overwinnen om het nieuwe wat daarachter ligt binnen te gaan. Dan ligt daar een nieuw verrijkend gebied op je.

De Maan vraagt je ook om naar binnen te keren om te luisteren naar het gefluister van je innerlijke wijsheid, naar romantiek en verlangens. Durf jij het vrouwelijke principe in jou te ontdekken? Hoe kun jij je vrouwelijke kracht terug winnen? Durf je ruimte te geven aan die wilde wijze vrouw in jou? Een jaar voor dromen, visioenen en openbaringen. Ook als man draag je de Anima in je.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸBij Jaarkaart 19 hoort De Zon
In dit jaar word je door het stralende licht van de Zon uitgenodigd alles in een nieuw licht zien. Om te voelen dat het gehele leven van een wonderbaarlijk licht is vervuld. Om je te verbinden met levensenergie, levenskracht. Je mag onderzoeken hoe je de Zon, het goddelijke in jezelf kan ontdekken en uit kan stralen. Door dit te beseffen kun je een pad volgen van verlichting, liefde en bewustzijn.

Vragen die jij je in dit jaar van de Zon mag stellen zijn: Geniet ik nog van het leven, als een kind zo onbevangen en vol verwondering? Leef ik bewust of glijden de dagen zonder er erg in te hebben voorbij? Kun je het Licht in jezelf ervaren? Hoe kan ik in vol vertrouwen en verbinding leven? Je mag leren hoe je vol zelfvertrouwen een hoger doel kunt nastreven. Geniet en ga je vol blijdschap verwonderen over de mooie, soms eenvoudige dingen van het leven.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸ Bij Jaarkaart 20 hoort Het Oordeel
Een jaar waarin je โ€˜geroepenโ€™ wordt om te ontwaken uit de toestand van onwetendheid, om jezelf te worden, te laten zien wie je bent. Gevraagd wordt ontvankelijk te zijn, open te staan voor hogere inzichten. Dat kan een gevoel van bevrijding schenken omdat je je niet langer identificeert met de beperkende materie maar met de Geest. Dat betekent ook een transformatie, je kunt jezelf bevrijden uit aardse zorgen, uit dat wat je bezwaard.
Het jaar van het Oordeel is er een van wedergeboorte. Bewustzijnsgroei en spirituele groei zijn nauw met elkaar verbonden. Als jouw ziel ervoor heeft gekozen om in dit leven spiritueel te groeien dan zal ze jou allerlei situaties of personen aanreiken om dit mogelijk te maken.

Een jaar om te luisteren naar je hogere zelf, om je roeping te volgen. Je wordt uitgenodigd om te gaan werken met de kennis over jezelf, de lichtenergie. Een kracht groter dan jijzelf zal je leiden om je op je levenstaak te richten.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.

๐ŸŒŸ Bij Jaarkaart 21 hoort De Wereld
In het jaar van de Wereld mag je uiteindelijk een fase, een cyclus van je leven afsluiten. De weg is niet makkelijk geweest maar je hebt je doel bereikt. Geniet ervan. Je bent op zoek en kunt je plek in jezelf en in de wereld vinden. Een gevoel van thuiskomen ervaren. Je gaat steeds beter begrijpen wie je bent en hoe het leven werkt. Dat betekent een nieuw fase! Er is een besef van wedergeboorte en vernieuwing want er zijn nog meer doelen te bereiken.

Je wordt aangemoedigd om je kennis, wijsheid en ervaringen te gaan delen, te verspreiden in de wereld. De uitnodiging om je vleugels te spreiden en de wereld en het universum verder te verkennen. Om steeds bewust te voelen wat vanuit je ziel en hogere Zelf komt en wat van je verstand of ego-ikje. Dat betekent een bekroning, een vervulling.
Lees hierover meer in mijn boek : โ€˜Op reis met de Tarotโ€™.โœจ


๐ŸŒŸ Ik wens je een magisch 2024 toe vol bijzondere groeimomenten in licht en liefde.

En mocht je interesse hebben in een jaar lang ondersteuning van de Tarot: ieder maand de beschrijving van 2 speciaal voor jou getrokken tarotkaarten, iedere maand weten welke energie voor jou beschikbaar is en hoe er me om te gaan… mail naar: info@corrievanhesebalten.nl

๐Œ๐จ๐ž๐๐ž๐ซ ๐ค๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ง๐š๐œ๐ก๐ญโœจ

๐Œ๐จ๐ž๐๐ž๐ซ ๐ค๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ง๐š๐œ๐ก๐ญโœจ

By corrie on 25 december 2023

De Keizerin, de goddelijke moeder is zwanger. Ze belichaamt de moederlijke energie en is de drager van het lichtkind. Ze vertegenwoordigt liefde en compassie en voedt alles om haar heen met de geest van de goddelijke moeder. Ze laat zien dat onze stoffelijke alledaagse werelduitingsvormen van de geest zijn.

Zij is de essentie van Moeder Aarde, de goddelijke vrouwelijke energie en degene die een nieuw bewustzijn zal baren. Ze symboliseert liefde, intimiteit, moederschap en onze diepste emoties. Ze is zwanger van mogelijkheden en een perfecte bedding om onze ideeรซn tot uiting te brengen.


De Keizerin staat voor het leven in al haar volheid. Ze staat voor groei, vruchtbaarheid, vitaliteit, levenskracht, gezondheid en overvloed. Zij nodigt je uit om je te verbinden met de schoonheid in jezelf en in het leven. Met een liefdevolle verzorgende energie die zo hard nodig is in onze hedendaagse wereld.

Ze is mooi van zichzelf, en zorgt voor al het leven op de planeet simpelweg door ervan te houden. Moeder zijn is zorg hebben voor wat kwetsbaar is. Liefde en geborgenheid zijn ook nodig om jouw verlangens en ideeรซn te laten groeien zodat ze tot bloei komen.

Ze laat je weten dat je de vruchtbare godin in je draagt dat het tijd is voor inspiratie, vrouwelijke kracht, ontwikkeling, overvloed, zelfexpressie, sensualiteit en geestelijke ย groei. Om je goddelijke vrouwelijke energie opnieuw te belichamen.
Ze roept je op om je te verbinden met dat vrouwelijke aspect van jezelf. Laat de meest verzorgende aspecten van jezelf door je heen stromen en steun degenen die het dichtst bij je staan โ€‹, of degenen die gewoon wat liefde nodig hebben.

In het donker van de winter, zoals het kind in de donkere baarmoeder voor de geboorte, wordt het licht vanuit de schoot door de grote godin opnieuw de wereld in gebracht. Ook de donkere grot in het kerstverhaal staat symbool voor de baarmoeder waarin in het donker het leven transformeert tot iets nieuws. ย Het nieuwe heilige leven, het Zonnekind dat wordt geboren.

Welke energie leeft in jou, wil jou laten groeien en gelukkig zien? Wat in jou wil het licht zien? Welk bewustzijn mag groeien?

sfeervolle feestdagen
corrie