Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

tarotkaarten schud ritueel

tarotkaarten schud ritueel

By corrie in Teachings on 4 september 2021

Al mijn lezingen beginnen met het schudden van de kaarten. Soms schud ik 2 minuten en soms duurt het schudden veel langer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het schudden met die toch wel grote kaarten ook na 30 jaar nog best lastig vindt. Het vergt oefening om ze gracieus te hanteren. Toch vind ik het belangrijk om hier gerichte aandacht aan te besteden. Waarom?

Het ‘waarom’ achter het met aandacht schudden van de tarotkaarten is dat ik me wil concentreren. Door deze handeling breng ik energie in de kaarten en de lezing. Het schudden bied me de tijd om me te richten op de vraag en de persoon die de vraag stelt.

Door de tarotkaarten met aandacht te schudden verbind ik me met mijn hogere Zelf. Vraag ik of ik het kanaal mag zijn waardoor die wijsheid en inzicht stroomt die belangrijk is voor de vragensteller om te ontvangen.

Met regelmaat springt er tijdens het schudden wel eens een kaart uit en belandt deze op tafel of zelfs op de vloer. Nou ben ik iemand die altijd openstaat voor toeval of synchroniciteit. Toch bekijk ik die uitgefloepte kaart alleen als deze of ‘min of meer op de schoot’ van de vragensteller valt of als me dat duidelijk wordt ingefluisterd tijdens mijn verbinding met mijn hogere Zelf. De andere keren valt het toe aan mijn onhandige schudden.

Tijdens het schudden van mijn tarotdeck ben ik me ook bewust dat ik mijn energie door dit eenvoudige maar energiek krachtige ritueel van het dagelijkse leven naar de dimensie van de Tarot verschuif. Ik respecteer mijn kaarten, de energie en stap zo hun energetische ruimte binnen waardoor het gesprek tussen de kaarten, de vragensteller en mij kan beginnen.

Hoe schud jij? Hoe begin jij met het lezen van de Tarotkaarten? Heb je een speciale methode om de kaarten te schudden of een speciaal ritueel?

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *