Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

❣ De Tarot roept me.. maar oh help wat veel kaarten en  info☹

❣ De Tarot roept me.. maar oh help wat veel kaarten en info☹

By corrie in Teachings on 27 november 2022

Je bent begonnen met het ontdekken van de Tarot. Je vindt de afbeeldingen en symbolen fascinerend. Je staat open voor bespiegelingen, voor zelfverkenning. En enthousiast begin je met het bekijken van de kaarten. 22 van de grote Arcana en 56 behorend bij de kleine Arcana. Dan 4 reeksen die de elementen vertegenwoordigen. Iedere reeks die weer 4 hofkaarten bevatten. En dan flitst het door je heen ’hoe kan ik dit in hemelsnaam ooit allemaal kunnen onthouden’.

Ik zal je een geheimpje verklappen… ook ik weet nog lang niet alles over de tarot. Natuurlijk lees ik al 30 jaar de Tarot en ben ik bedreven, heb ervaring met zowel iedere kaart als ook met het combineren van  de kaarten maar ik zal nooit alles weten over de diepere betekenis van de Tarot. En weet je dat is juist wat ik er zo boeiend aan vind.

De tarot kent een rijke geschiedenis, omvat vele oeroude symbolen, dat schenkt energie. Energie is altijd in beweging net als jij. Je ervaart, leert en groeit in de verschillende fases van je leven. Dat betekent dat de Tarot voortdurend iets nieuws laat zien, iets verrassend te bieden heeft. Betekenissen worden gezien, herkend, opgenomen, doorzien, verworpen, hervormd, opnieuw herkend en met nieuwe inzichten kan er weer iets mee worden gedaan.

Daarom is het ontdekken van de Tarot geen concrete studie zoals we vaak gewend zijn. Tarotboeken geven verschillende interpretaties, en tarotisten lezen de kaarten vanuit hun eigen denkwijze, ervaring en niveau. De Tarot nodigt je uit om naast het vergaren van informatie de energie van de Tarot te omarmen als een avontuurlijke reis. Want informatie en kennis is beslist de moeite waard maar vertelt niets over de diepte en de beleving van de Tarot.

Bevrijd jezelf van de verwachting alles te ‘moeten’ kennen, weten. Want het is een stuk leuker om de kaarten te ontdekken en er plezier mee te hebben. Laat de afbeeldingen je vertellen over jezelf en over je leven, zo zul je vertrouwd raken met de kaarten omdat ze op die manier je iets duidelijk maken waardoor de ervaring en betekenis langer blijft hangen.

Nog één ding: je hebt een leven lang aan ontdekkingen voor de boeg, samen met de tarot, gun jezelf die tijd zodat die liefde kan groeien.

Trek eens op gevoel een kaart en ontdek wat deze je wil vertellen over jouw leven zie het als raad advies of inzicht.

Warme hartegroet
Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *