Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

๐ŸŒ˜๐ŸŒ•๐ŸŒ’ Volle Maan van 21 september ๐ŸŒ˜๐ŸŒ•๐ŸŒ’

๐ŸŒ˜๐ŸŒ•๐ŸŒ’ Volle Maan van 21 september ๐ŸŒ˜๐ŸŒ•๐ŸŒ’

By corrie in Teachings on 20 september 2021

Bij ons op de dijk reden de tractors heen en weer om de tweede oogst, grote balen hooi binnen te halen. Deze volle maan wordt ook wel 2e oogstmaan genoemd.

Deze week wordt ook het Keltische herfstfeest Mabon gevierd. Het is een oogstfeest en dankzegging, de herfst-equinox. Het moment dat het even lang licht is als donker. Een tijd waarin de groeikracht van de natuur zich begint terug te trekken. De energie verandert van een lichte actieve zonne-energie in een meer teruggetrokken introverte energie. De periode om stil te staan over de veranderingen die plaats vinden, om je persoonlijke oogst te reflecteren. Wat wil je nu nog oogsten.

De kleurrijke herfst is ook een tijd om los te laten. Toch gaat niets verloren. Ook het valfruit zoals de appels die op de grond terecht komen bevat zaad dat nieuw leven in de lente schenkt. Bij deze volle maan is het thema loslaten en onsterfelijkheid. Wat is volgroeid en mag je nu loslaten. Want ook in jou ligt de onsterfelijkheid besloten, je draagt al je ervaringen, je inzichten mee als wijsheid voor een vruchtbare toekomst.

Ik kwam een leuke bezigheid tegen: Snijd een appel in 9 stukken. Elk partje staat voor een bepaalde wijsheid die je wilt vergaren. Eet nu de stukken op en neem zo de wijsheid in je op.

De Tarotkaart die hierbij past is de Kluizenaar hij heeft zich teruggetrokken uit de (buiten)wereld. Hij weet dat hij alleen in stilte de antwoorden zal vinden die hij zoekt. Uiterlijke, wereldse zaken verliezen hun belang. De Kluizenaar draagt het licht bij zich, zo ook zijn wijsheid, zijn ervaring, die kunnen hem zelfs door de donkerste nacht loodsen.

warme groet
Corrie

Photo credits volle maan: Youetta Dorrepaal
artbewerking Corrie Van Hese Balten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *