Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🦁🐘Het leven is een groot avontuur.👹

🦁🐘Het leven is een groot avontuur.👹

By corrie in Teachings on 20 maart 2023

Enkele jaren geleden heb ik met mijn twee jongste kleinkinderen een spannende zwerftocht gemaakt door het oerwoud, Denkbeeldig zwierven we langs rivieren, langs bergen en dalen. We kwamen veel wilde dieren tegen. Dat was heel spannend, oog in oog staan met een leeuw, mee vliegen op de rug van een adelaar, op een olifant klimmen en spelen met een babybeer. Op een donkere plek in een grot kwamen wij zelfs een grote draak tegen die vuur spuwde.

Mijn kleinzoon van zes was onze dappere gids, die ons voor ging om al die wilde beesten te ontdekken. En zagen wij een wild dier, dan stelde hij ons gerust. Wild was niet iets om bang voor te zijn. Ook sliepen we in een tent in het donkere oerwoud. Onze dappere gids legde zijn oor te luister en vertelde ons dat wij veilig waren. En zo voelden wij ons ook.

Het was een ervaring voor het leven. Je kunt zeggen dat ik met mijn kleinkinderen het leven na speelde. Zo ontdek je al jong dat het leven één groot avontuur en één groot leerproces is. Een innerlijke reis die heel spannend kan zijn. Waar achter elke struik een wild beest kan zitten. Met donkere schaduwplekken waar innerlijke draken op ons liggen te wachten, om ons angstig maken, om ons te confronteren met onszelf.

De dappere gids zit in ieder van ons. Die werkt samen met onze innerlijke leiding, onze intuïtie, de fluisterende stem van onze ziel. Wij kunnen onze angst voor deze wilde dieren en innerlijke draken de baas worden en dan rustig slapen, ons veilig voelen in ons leven. Onderweg op je innerlijke levensreis kun je moeilijke omstandigheden tegen komen. Waar de angst je naar de keel grijpt en jij het liefst ver weg wilt reizen om de wilde dieren, de beren op je weg en je innerlijke draken en demonen te ontlopen. Dan wordt er moed en volharding van je gevraagd. Er is ook altijd (geestelijke) hulp in de buurt die jou op dat deel van je reis kunnen begeleiden.

Ook de Tarot kan hulp en inzicht bieden. De grote Arcanakaarten geven de levensreis van de Zot, je ziel weer. Ze schenken inzicht. Op de afbeeldingen van de Tarotkaarten vind je ook veel dieren en zelfs de Duivel. De kleine Arcanakaarten geven raad en advies hoe met omstandigheden en angsten om te gaan.

Ik ben heel dankbaar dat ik veel mensen, met behulp van de Tarot mag begeleiden op hun avontuurlijke innerlijke levensreis.

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *