Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🧙‍♀️”Oma hoe voelt het om oud te zijn?” Vroeg mijn kleinkind laatst.

🧙‍♀️”Oma hoe voelt het om oud te zijn?” Vroeg mijn kleinkind laatst.

By corrie in Teachings on 29 mei 2022

Ik was zeer verrast, aangezien ik mezelf niet oud voelde. Ik zei dat het een interessante vraag was. En na wat nagedacht te hebben antwoordde ik dat oud worden een cadeau is.

Ok vertelde ik, soms verbaas ik me over de dierbare persoon die in mijn spiegel leeft. Maar ik maak me niet lang druk om die dingen. Ik zou niet alles ruilen voor een paar grijze haren minder en een platte buik. Ik heb mijn innerlijke krachten en rijkdommen ontdekt. Ik mopper niet langer op mezelf voor het vergeten wat ik ook alweer wilde pakken, of voor het eten van een paar “lekkernijen” of te genieten van een goed glas wijn. Ik geef mezelf het recht om een beetje rommelig te zijn, extravagant te zijn en uren over het landschap voorbij mijn tuin te staren.

Ik heb enkele goede vrienden deze wereld zien verlaten, voordat ze de vrijheid hadden geproefd die gepaard gaat met oud worden.
Dus wie maakt het uit (manlief lacht naar me haha) dat ik ervoor kies om tot 2 uur ’s nachts te lezen of urenlang stukjes te schrijven en dan te slapen tot… ?
Ik zorg ervoor dat ik in beweging blijf: zo heerlijk om de muziek hard te zetten en te dansen op het ritme van de jaren 60 en 70. En als ik straks weemoedig de behoefte voel om te huilen om wat verloren liefde… zal ik het doen!

Ik sta open voor ontdekkingen, verwondering, wil graag nieuwe dingen leren en ga telkens nieuwe avonturen aan en laat me omringen door liefde, liefde en nog eens liefde.

Ik voel me niet onzeker over mijn lovehandles. Al is mijn mollige lijf niet perfect, ik loop over het strand en duik in de golven en ondanks de medelijdende blikken van de jonge vrouwen in strakke lijven geniet ik. Die worden ook oud, als ze geluk hebben… Mijn lijf heeft 3 prachtige kinderen gebaard, heeft zich weten te helen na borstkanker, ik ben er trots op!

Het is waar dat niet enkel mijn lijf maar ook mijn hart door de jaren heen littekens heeft gekregen, na het verlies van een geliefde, de pijn vanwege een kind, of omdat ik een huisdier zag sterven. Maar het is het door de pijn heengaan dat ons kracht geeft en ons laat groeien. Een ongebroken, ongeschonden hart is steriel en zal nooit het geluk kennen van imperfect zijn.

Ik ben trots dat ik lang genoeg mag leven om mijn haar grijs te zien kleuren, de rimpels op mijn gezicht te zien verschijnen en dat ik ondanks alles de glimlach van mijn jeugd heb weten te behouden. Ik kan dus heel eerlijk de vraag beantwoorden, ik vind het leuk om ouder te zijn, want ouderdom maakt me wijzer, rijker en vrijer! Ik weet dat ik niet eeuwig zal leven, maar zolang ik hier ben, ga ik volgens mijn eigen wetten leven, die van mijn hart.

Ik ga geen spijt krijgen van wat er niet was, noch zorgen maken over wat er zal zijn. De tijd die mij nog rest zal ik het leven omarmen, van het leven houden zoals ik tot vandaag deed, van mezelf houden zoals ik ben, de rest laat ik aan God over.

warme hartegroet
Corrie Van Hese Balten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *