Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

๐Ÿคธโ€โ™€๏ธ๐ƒ๐ž ๐†๐ž๐ก๐š๐ง๐ ๐ž๐ง๐ž          ๐ก๐š๐ง๐ ๐ž๐ง๐ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ญ๐ข๐ฃ๐

๐Ÿคธโ€โ™€๏ธ๐ƒ๐ž ๐†๐ž๐ก๐š๐ง๐ ๐ž๐ง๐ž ๐ก๐š๐ง๐ ๐ž๐ง๐ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ญ๐ข๐ฃ๐

By corrie in Teachings on 22 augustus 2024

De meeste tarotlezers krijgen, denk ik, vragen over liefde, werk en toekomst, omdat dit de onderwerpen zijn waar mensen doorgaans het meest mee bezig zijn.

De meeste tarotreadings die ik voor mijn klanten doe, zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, spirituele ontwikkeling of relaties.

Maar zo heel af en toe krijg ik ook een ongewone vraag.
Jaren geleden kwam een jonge vrouw met haar moeder bij me voor een tarotconsult. Naar een eerste boeiende en duidelijke lezing vroeg ik of ze nog meer wilde weten. Ik zag hoe ze aarzelde en haar moeder aankeek. Na een hoofdknik keek ze mij weer aan en zei: “Ik weet niet zeker of je me dit kunt vertellen, maar is er een geest in mijn huis? Want ik heb het gevoel van wel, alsof er iemand is, maar niemand zal me serieus nemen als ik het ze vertel.”

Omdat voor mij niets gek is en ik haar wel serieus nam schudde ik de kaarten zoals gewoonlijk en liet haar er drie trekken. Toen ik ze omdraaide, bekeek ik ze aandachtig.
Ik liet het even bezinken. Bokalen 7, Pentagrammen 4 en de Gehangene keken mij aan.

Het is niet altijd makkelijk om zo’n directe vraag te beantwoorden: “Spookt het in mijn huis?” is in feite een ja of nee.
Dus met mijn interpretatie van deze kaarten zou ik met een โ€‹โ€‹duidelijk antwoord moeten komen.
“Jaโ€, zei ik.
โ€œMaar wie is dat dan? Hoezo, waardoor?โ€
Ik glimlachte. โ€œEerst wil ik je uitleggen waarom het een ja is in plaats van nee.โ€

Op Bokalen 7 valt mij als eerste de persoon in het zwart op, je ziet niet wie het is. Niet te zien in onze stoffelijke wereld. De mysterieuze, schaduwachtige figuur van Bokalen 7 kijkt naar een droomlandschap. Het benadrukt een uitnodiging om voorbij de sluiers te reizen naar de diepe mysteries vol mythen en dimensies.

Op Pentagrammen 4 zit een man duidelijk gespannen op een stenen blok. De Pentagrammen
onder zijn voeten geven hem een stevige basis en ook zijn kruin wordt afgesloten door een Pentagram. Hij drukt een grote Pentagram stevig tegen zijn hart. Pentagrammen vertegenwoordigen het element Aarde en ook het getal dat deze afbeelding draagt is het aardse 4. Pentagrammen 4 heeft dus dubbele aards gerichte betekenis. Dit duidt op vasthouden aan materie, aan wat je hebt, verstarring en het afwijzen van alles wat met verandering heeft te maken.

Tarot is soms heel duidelijk en toen ik de Gehangene zag, was het voor mij helder dat er iemand โ€˜rondhingโ€™.
En hoewel de Gehangene in mijn lezingen vaak zachtere, meer spirituele energie heeft  doet hij me nu toch meer denken aan Odin die negen dagen aan de boom Yggdrasil heeft gehangen in ruil voor wijsheid. De Gehangene is niet geaard, maar hangt in de tijd.

Hoewel de vraag niet draait om hoe iemand stierf, zag ik deze kaarten wel als een weerspiegeling van het feit dat er een entiteit aan het huis was verbonden.

Toen ik uitlegde waarom ik vond dat het antwoord ja was, was de opluchting op het gezicht van de vrouw duidelijk. Ik realiseerde me dat ze het fijn vond serieus genomen te worden.

Ze stond ook open om deze kaarten verder te onderzoeken. Vanaf daar begonnen we naar andere vragen te kijken: Wie is deze geest? Wat wilde hij? (Het voelde zowel voor mij als haar als een hij.) Wat kon ze zelf doen om vrede en rust in haar huis te creรซren?

Dat betekent dat je op een andere wijze naar de kaarten mag kijken om de weg te wijzen. In dit soort gevallen voelen de gebruikelijke betekenissen in tarotboeken misschien niet altijd zo behulpzaam, en daarom kunnen de visuele componenten van tarot zoveel meer betekenis toevoegen.

Het werd me duidelijk dat het de energie van een persoon was die het huis eerder had bewoond en zich intensief met de ruimte had verbonden. Na zijn dood kon hij niet verder, het huis en de stoffelijke wereld niet loslaten.

Ik legde uit dat er overledenen zijn die de weg naar het licht niet kunnen vinden (daar kunnen verschillende redenen voor zijn).  Dat ze hem, net zoals je een oude heer helpt met oversteken, hem kon helpen naar de overkant, naar waar hij zijn weg zou kunnen vervolgen.

Maar ze wilde er verder niets mee. Voelde zich niet geroepen. Het is goed om te weten, vertelde ik haar, dat niets uit de โ€˜geestenwereldโ€™ je iets kan doen. Vraag dan simpelweg aan de entiteit of deze uit huis wil gaan. Je kunt dit hardop of in je hoofd vragen.  Jij betaalt de huur en jij bepaald wie er binnen mag komen en binnen mag zijn.

Ze ging tevreden en gerustgesteld weg. Enige tijd later belde ze me om te vertellen dat ze buren had gesproken die er al tijden wonen. De bewoner had zelfmoord gepleegd, had zich in het trapgat opgehangen!

Mijn klant had de oude bewoner op een avond kort na ons gesprek toch in gedachten verteld dat ze begreep dat hij zich vastklampte aan de aardse wereld en zijn huis maar dat hij nu verder mocht naar het licht. Sinds ze de entiteit had gevraagd om te vertrekken, waren er geen vage dingen meer voorgevallen en voelde zij zich niet meer bekeken.

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *