Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

๐Ÿ‰๐–๐š๐ญ ๐๐จ๐ž๐ญ ๐๐ข๐ž ๐ƒ๐ซ๐š๐š๐ค ๐ข๐ง ๐๐ž ๐“๐š๐ซ๐จ๐ญ?

๐Ÿ‰๐–๐š๐ญ ๐๐จ๐ž๐ญ ๐๐ข๐ž ๐ƒ๐ซ๐š๐š๐ค ๐ข๐ง ๐๐ž ๐“๐š๐ซ๐จ๐ญ?

By corrie in Teachings on 29 september 2024

๐Ÿ‰๐•๐š๐ง๐๐š๐š๐ , ๐Ÿ๐Ÿ— ๐ฌ๐ž๐ฉ๐ญ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ซ ๐ ๐š๐š๐ญ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ฌ๐ญ ๐Œ๐ข๐œ๐ก๐š๐ž๐ฅ ๐ž๐ง ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐๐ซ๐š๐š๐ค… ๐ฆ๐š๐š๐ซ๐ซ๐ž ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฐ๐ข๐ฅ ๐๐ข๐ž ๐๐ซ๐š๐š๐ค ๐จ๐ง๐ฌ ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง?

Draken zijn veel meer dan alleen vuurspuwende beesten in sprookjes. Ze hebben een rijke symboliek en kunnen veel betekenen in je spirituele reis. Het zijn fascinerende figuren die ons veel kunnen leren over moed, kracht en wijsheid.

In de spirituele wereld zijn draken echt uniek, vaak een symbool van transformatie en zelfontdekking. Het gaat over het overwinnen van obstakels en het vinden van je innerlijke kracht. Het woord โ€˜draakโ€™ komt van het Latijnse draco dat ook slang betekent en voor de kundalinislang kan staan.

Het vuurspuwen van draken is een element in veel verhalen. Ze zijn meesters van de bergen, bewakers van schatten, en muzen voor de schepping. Ze zijn symbolen met veel lagen.

Een draak die vuur spuwt, kan staan voor vernietiging, maar ook voor zuivering en vernieuwing. Het vuur is een teken van de intense innerlijke kracht en energie die de draak bezit.

In symbolische zin staat de draak in Europa voor het voorchristelijke, โ€œheidenseโ€ denken. De draak staat in Aziรซ symbool voor kracht, wijsheid, en voorspoed.

๐—ข๐—ผ๐—ธ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ง๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐˜ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ, ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—•๐—ผ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐Ÿณ.
De draak in de zevende en tevens laatste Bokaal symboliseert de oerenergie: hij huist in een grot in de aarde, heeft vleugels om te vliegen, schubben als een vis en hij blaast vuur. Alle elementen zijn in een wezen verenigd.

Een draak is een mythisch wezen, dat we in volksverhalen en legendes over de hele wereld terugvinden. Hij verbeeldt de krachten die we tegenkomen als we op ontdekkingsreis gaan in onze binnenwereld. Daarom heeft draak vaak een grot als verblijf.

Wie zijn spirituele pad bewandelt, zal eerst net als Sint Michael de confrontatie moeten aangaan met het vuurspuwende monster in zichzelf. Soms bewaakt hij een schat (spirituele inzichten) of houdt hij een prinses (Anima, spirituele wijsheid) gevangen, naar wie de prins op zoek is. En dan volgt na het overwinnen van de draak meestal een huwelijk en leven ze nog lang en gelukkig. Deze vreugdevolle gebeurtenis staat voor het heilige huwelijk: de innerlijke eenwording tussen het mannelijke en het vrouwelijke in de mens.

Dromen, visioenen, illusies, bedrog? Er moeten keuzes worden gemaakt. Het is daarom goed om leiding en verleiding van elkaar te leren onderscheiden. Focus op wat het verlangen van je hogere zelf is. Durf voorbij de sluiers te reizen naar de diepe mysteries, om jezelf in het helderste licht te plaatsen.

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *