Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

✨Bokalen 4 vraagt mij vandaag: Waar word je het meest blij van?

✨Bokalen 4 vraagt mij vandaag: Waar word je het meest blij van?

By corrie in Teachings on 18 mei 2023

Wakker worden naast manlief. Blij dat we er voor elkaar kunnen zijn. Een kopje koffie op ons terras terwijl we uitkijken over het boerenland. Blij dat mijn oude lijf het nog doet. Dat ik vaak buiten kan zijn, kan wandelen. Blij met de liefde van mijn mams. Blij met onze kinderen, onze dochters die me zoveel liefde schenken. Blij met onze zeven bijzondere kleinkinderen. Blij als ik ze zie. Blij met hun armen om me heen en een smakkerd op mijn wang. Blij met de lieve vrienden en mensen om me heen. Blij met het Spaanse zonlicht op mijn gezicht. Blij met leuke gesprekken met leuke mensen. Blij dat dat ik de mensen kan zien, ieder in hun eigen proces, in de fase van hun leven. Blij als ik schrijf, als ik mijn geschreven boeken in handen heb. Blij met de dagen waarop niets moet. Blij ben ik met de inzichten die bij iemand binnenkomen tijdens een tarotlezing. Blij met de verbondenheid die ontstaat in workshops.

Maar soms ben je somber en vraag je jezelf af wat is het doel in mijn leven? Elk mens ziet soms de zin van het leven niet in, krijgt liefdesverdriet, verliest een dierbare en is wel eens bang, angstig of verdrietig. Iedereen wordt ziek en iedereen gaat dood. Dat je in je leven pijn meemaakt, betekent niet dat je daardoor de rest van je leven moet lijden. Accepteren van ongeluk, pijn en verdriet betekent niet dat de emoties minder worden, maar je leert om er op een andere manier tegenaan te kijken waardoor er in jou ruimte ontstaat voor iets anders.

Blijheid, gelukkig zijn heeft te maken met kunnen zien wat voor moois er allemaal in je leven is. Hoe simpel of eenvoudig ook. Voor mij bestaat het besef van mijn geluk door de ervaring van diepe dalen, door diep verdriet weet ik wat blijheid is. Maar ook omdat ik de moed heb om geluk te durven ontvangen zonder het vast te willen houden of te claimen. Alles gaat weer voorbij, ongeluk maar ook geluk.

Er zullen momenten zijn dat ik niets in de hand heb. Ik weet nu dat ik dan geduldig moet zijn. Het zien als een donderwolk met regen die voorbij zal trekken. Dan kan ik soms van die bui genieten en ronddansen in haar regen.
En als me dat niet lukt blijf ik stil en wacht af. Want ondertussen weet ik dat ik altijd mezelf heb, dat ik er altijd voor mezelf zal zijn. Dat ik in iedere situatie kan overleven om weer te leven.

Zou je wat vaker blij willen zijn?
Kijk dan eens om je heen. Wat wil het leven jou schenken? Kijk naar wat je doet. Waar heb jij echt plezier in? Wat vind je leuk om te doen? Waar ga je helemaal in op? Waarbij ben je lekker geconcentreerd en geïnspireerd bezig en voel je je na afloop voldaan?

Probeer niet alleen te denken maar ook te voelen. Gun jezelf de tijd en aandacht om jezelf beter te leren kennen. En als je ontdekt dat je  iets voelt of wilt doen waarvan je misschien hebt geleerd dat het niet netjes is, niet verstandig is of niet hoort, veroordeel jezelf niet. En het gaat niet om dat je moet veranderen, het gaat om wat jij zelf graag wilt veranderen!

Geluk is een gevoel dat jou vindt als je je ervoor openstelt. Als je je gelukkig voelt ervaar je een diepste gevoel van verbondenheid met alles en iedereen. En juist nu in deze tijd hebben we dit heel hard nodig.

Trek eens een kaart met de vraag wat kan ik doen of laten om meer blijheid en geluk te ervaren…

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *