Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

✨Spiritueel ontwaken ✨

✨Spiritueel ontwaken ✨

By corrie in Teachings on 13 oktober 2023

We willen graag spiritueel verlicht zijn. De tarotkaart de Zon stelt het verruimde bewustzijn voor. Door het stralende licht van de Zon zie je alles in een nieuw licht. De Zon is het symbool van licht, verlichting, het goddelijke. In dit licht herinneren we ons wie we zijn en zijn we door het ontwaken van ons ware zelf tot de essentie doorgedrongen. De Zon is een bron waaruit energie stroomt, die we kracht, liefde en leven kunnen noemen. Want zonder die energie kunnen we niet bestaan. De Zon is een oud symbool voor Christus, die ook wel de innerlijke zon of de zonnegeest wordt genoemd.

Maar je spiritueel ontwikkelen betekent dat je je bewustzijn verkent en verruimd. Je stelt jezelf vragen die te maken hebben met de essentie van je wezen. Wie ben ik? Heb ik een doel in dit leven? Wat geeft mijn leven zin? We leven zo volgens bepaalde normen, waarden en patronen dat we onze essentie en intuïtie zijn ‘kwijt geraakt’. Het zit natuurlijk gewoon nog in je maar vaak wordt deze liefdevolle, fluisterende stem van je ziel overschreeuwd door je (ego)gedachten en overtuigingen.

Spirituele ontwikkeling heeft een raakvlak met persoonlijke ontwikkeling. We bouwen allemaal torens. Je hebt diploma’s verzameld, een gezin gesticht, een baan of status bemachtigd, een visie op de wereld ontwikkeld en zo een identiteit opgebouwd met daarop een gouden kroon. Je zit veilig in je toren met de illusie van zekerheden.

De Toren rijst op in het element lucht en is in wezen een gedachteconstructie: een opeen­ stapeling van denkbeelden en overtuigingen. Een ver omhoog reikend veilig en ongenaak­baar bouwwerk van al jouw vertrouwde en zekerheid biedende overtuigingen, denkpatronen, eigenlijk alles waaraan jouw ego identiteit ontleent. Steen voor steen opgebouwd door opvoeding, cultuur, opleiding, maatschappij en leermeesters.

De toren, wie je denkt te zijn, moet wel afbranden om ruimte te maken om te ontdekken wie je in wezen bent.

Wanneer je dacht goed bezig te zijn op het spirituele pad, blijkt bij de Torenenergie dat we nog te maken hebben met zaken waaraan je zekerheid en identiteit ontleent. Dat wat je hebt ‘geleend’, dien je ook weer los te laten om jouw goddelijke kern, jouw zelf te ontdekken. Ook die mooie nieuwe spirituele ontdekkingen en theorieën waardoor we weer wat vastigheid voelen moeten worden losgelaten.

Als we alles afbreken, komen we bij de essentie van wie we werkelijk zijn. De Torenervaring geeft soms het gevoel dat vaste grond onder je voeten wordt weggeslagen. Maar juist daar, in dat diepste punt, ben je wie je werkelijk bent. Dan kun je je verbinden met jouw essentie, en opnieuw je zielsspad vinden.

De stenen muur op de tarotkaart de Zon is misschien wel de ruïne van de Toren, die symboliseert hetgeen in het verleden een belemmering vormde voor verruimde waarneming. Verhoogd bewustzijn breekt de muren van beperkte waarneming en aangenomen overtuigingen af. De Zon zet alles in het licht. De energie van de Zon helpt je om bewust te worden van alle mooie dingen in het leven, ook in jouw leven. Je mag weten dat de warme lichtstralen ook jou doorstralen. Ze vertellen je dat er een overvloed aan magie is en dat ook jij verlicht en helemaal jezelf mag zijn.

Warme hartegroet
Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *