Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

𝐄𝐒𝐧𝐝 π§π¨π―πžπ¦π›πžπ« 𝐧𝐚𝐚𝐫 π›π’π§π§πžπ§ 𝐝𝐫𝐚𝐚𝐒𝐞𝐧, 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐒π₯π₯𝐒𝐧𝐠, 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐠𝐒𝐬𝐜𝐑𝐞 𝐫𝐞𝐒𝐬 𝐯𝐚𝐧 π™π°πšπšπ«ππžπ§ πŸ’ πŸ™βœ¨

𝐄𝐒𝐧𝐝 π§π¨π―πžπ¦π›πžπ« 𝐧𝐚𝐚𝐫 π›π’π§π§πžπ§ 𝐝𝐫𝐚𝐚𝐒𝐞𝐧, 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐒π₯π₯𝐒𝐧𝐠, 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐠𝐒𝐬𝐜𝐑𝐞 𝐫𝐞𝐒𝐬 𝐯𝐚𝐧 π™π°πšπšπ«ππžπ§ πŸ’ πŸ™βœ¨

By corrie in Teachings on 23 november 2023

Eind November. De natuur glijdt in diepe winterslaap. Deze tijd van het jaar is als een spiraal die je naar binnen leidt. Buiten is het koud, binnen behaaglijk warm. Dus draai ik mee naar binnen om me te verbinden met mijn eigen wortels en bron.

Ben jij verbonden met je eigen wijsheid? Durf jij te leven vanuit de hogere visie van je ziel, bereidt om liefde en vreugde te delen? Of leef jij vanuit angst? In deze intense tijd wil de angst graag regeren. Ga niet mee in deze lage energieΓ«n, dat de verharding van ons gevoelsleven bedreigt maar probeer dicht bij jezelf te blijven.  

Daar is Zwaarden 4 een mooie uitdrukking van. Rust nemen om naar binnen te keren is geen verspilling van je tijd. Over het algemeen worden de Zwaarden geΓ―nterpreteerd als gedachtenstrijd, of als scherpe analytische gedachten. Ze staan voor rationeel, afstandelijk denken, alsof je het leven alleen maar door middel van het denken tegemoet te treden.
Bij Zwaarden 3 doorboren ze het hart. En zoals bij Zwaarden 5 wordt aangeven kan het leven ons ook in conflict brengen. Dat zijn van die momenten waarop  gedachten of woorden ons pijn kunnen doen.

Maar het Zwaard kan ons ook doen onderscheiden wat juist en niet juist is. Onze gedachten kunnen geestkracht bevatten en ons vanuit het hart een essentiΓ«le spirituele dimensie aanreiken.  Zwaarden 4 leert ons om de tijd te nemen zodat onze gedachten tot rust kunnen komen waardoor ander energieΓ«n en krachten worden uitgenodigd.

De persoon op de afbeelding van Zwaarden 4 ligt in soort van meditatieve rust. Drie zwaarden hangen ongebruikt aan de wand. Het licht stroomt naar binnen door het prachtig glas-in-loodvenster. Je kunt niet door het venster naar buiten kijken dus is het symbolisch voor een venster naar binnen, je innerlijke wereld. Het kleurrijke glas toont een religieuze voorstelling en staat voor mysterieuze energieΓ«n en sferen die voor het verstand ongrijpbaar zijn.

De persoon rust op het 4e zwaard. Door ontvankelijk te zijn, kan het spirituele licht, geestkracht, inzichten, diepere waarheden en boodschappen behorend bij het element lucht bij ons binnen stromen. Zwaarden 4 geeft ook weer dat we door verbinding, door gebed, door ontvankelijk zijn ook leiding, wijsheid, kracht heling of hulp kunnen ontvangen.

Alleen in rust en stilte  kan je levensenergie zich hernieuwen. Kijk maar naar de stilte van de winter waarin de natuur tot rust komt.

Schud je tarotkaarten en keer naar binnen. Trek op gevoel een kaart die jou wijsheid, heling of leiding schenkt in de situatie waarbij jij dit nodig hebt.

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *