Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

πŸŒžβ„οΈπ•„π•šπ••π•¨π•šπ•Ÿπ•₯𝕖𝕣 β„οΈπŸŒž

πŸŒžβ„οΈπ•„π•šπ••π•¨π•šπ•Ÿπ•₯𝕖𝕣 β„οΈπŸŒž

By corrie in Teachings on 20 december 2023

Op 21 december, in de donkerste en langste nacht van het jaar, bereikt de Zon haar laagste punt en sterft symbolisch het licht. Vanaf de aarde lijkt het alsof de Zon vervolgens drie dagen op dit laagste punt blijft stilstaan.

Van 21 tot 24 december sta ik stil, net als Zon in een soort tijdloze tijd, een tijd tussen de jaren. Alles en iedereen om me heen lijkt zijn adem in te houden en naar binnen te keren. IntuΓ―tief voelt dit net, zoals bij de Kluizenaar als een gewijde tijd waarin je stil en ontvankelijk kunt zijn, waarin je binnenwereld zich kan laten gelden en dan vooral wat doorgaans versluierd blijft.

Hij nodigt me uit om in deze stilte tijd te nemen voor bezinning. Ik wil dan graag alleen zijn, me in stilte terug trekken. Om in het stille donker de antwoorden te vinden die ik zoek. Om de verbinding met mijn ziel te herstellen. Ik draag op deze spirituele reis dat lichtje bij me, die loodst me door de donkerste nacht.

In de komende nachten krijg ik de kans om naar mezelf te kijken, om in mezelf te geloven, op mezelf te vertrouwen. Om in eenzaamheid β€˜Γ©Γ©n’ te ontdekken. in alleen het Al-Een.

In de vroege ochtend van 25 december beweegt de Zon zich weer zichtbaar noordwaarts. De nacht voorafgaand aan de geboorte van de Zon heet de Moedernacht ~ Mōdraniht  (oud Engels).

Mooie Midwinterdagen
warme hartegroet
Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *