Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

๐Ÿ๐Ÿ”ฎ๐ŸŒŸ Begin oktober beginnen die ‘sommige dagen’ … dan wordt het tijd dat ik mijn hoed opzet om duidelijk te maken met wie ze van doen hebben…๐Ÿง™โ€โ™€๏ธ

๐Ÿ๐Ÿ”ฎ๐ŸŒŸ Begin oktober beginnen die ‘sommige dagen’ … dan wordt het tijd dat ik mijn hoed opzet om duidelijk te maken met wie ze van doen hebben…๐Ÿง™โ€โ™€๏ธ

By corrie in Teachings on 11 oktober 2023

๐Ÿง™โ€โ™€๏ธ๐Ÿง™โ€โ™€๏ธ ๐™‘๐™ง๐™ค๐™ช๐™ฌ๐™š๐™ฃ ๐™™๐™ž๐™š ๐™ค๐™ฃ๐™–๐™›๐™๐™–๐™ฃ๐™ ๐™š๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™ฌ๐™–๐™ง๐™š๐™ฃ, ๐™–๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™จ ๐™ฌ๐™–๐™ง๐™š๐™ฃ, ๐™ฏ๐™ž๐™˜๐™ ๐™™๐™ช๐™ง๐™›๐™™๐™š๐™ฃ ๐™ช๐™ž๐™ฉ ๐™ฉ๐™š ๐™จ๐™ฅ๐™ง๐™š๐™ ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™š๐™ง๐™™๐™š๐™ฃ ๐™š๐™š๐™ช๐™ฌ๐™š๐™ฃ๐™ก๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™—๐™š๐™จ๐™ฅ๐™ค๐™ฉ ๐™–๐™ก๐™จ ๐™๐™š๐™ ๐™จ.
Wie zich nu laat zien, haar heksenmagie toont loopt nog steeds de kans bespot te worden maar dan op sociale media.

Al sinds de oudheid waren het vrouwen die traditioneel gezien de rol van vroedvrouw, genezeres en kruidenvrouw hadden. Wie op zoek was naar genezing, inzicht of helderheid, wendde zich tot zoโ€™n โ€˜wijzeโ€™ vrouw. Zij gidste de lichamen deze wereld in en zielen er weer uit. Zij was intiem met de overgangen van het leven, en dat gaf haar wijsheid, natuurlijke kracht en aanzien.

Dit archetype van de wijze vrouw met kennis van de diepte van de ziel leeft nog steeds en wordt uitvoerig beschreven door onder meer Clarissa Pinkola Estes in het mooie boek wat ik jaren geleden al las: โ€˜De ontembare vrouwโ€™. Deze wilde wijze vrouw leeft in ons allemaal. Toch laten we haar niet makkelijk zien. We verstoppen haar vaak achter dikke lagen van aangepastheid, conditionering en angst. Bang voor de vrouwelijke oerkracht, bang om buitengesloten of bespot te worden.

‘Elke vrouw die op de juiste wijze Luistert naar haar eigen stem, en niet alleen met haar oren, maar met ogen, hart en ziel, zal in zichzelf een kracht ontdekken die elke vrouw sinds het ontstaan van de mensheid in zich draagt. Ik beschouw deze energie als de kracht van de Heksโ€ฆโ€™ โ€“ Laurie Cabot.

Ze is de vrouwelijke oerkracht, de stem van haarscherpe intuรฏtie waarvoor ook de moderne vrouw zich vaak doof maakt uit angst om voor gek verklaard te worden.

๐—ช๐—ถ๐—น๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜‡๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐˜€๐˜๐—ฎ ๐—ผ๐—ฝ, ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด…
๐—ท๐—ฎ ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ท๐—ผu!โ—

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *