Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🔥Waar gaat het bij Pinksteren ook alweer om🔥

🔥Waar gaat het bij Pinksteren ook alweer om🔥

By corrie in Teachings on 28 mei 2023

Het Pinksterverhaal vertelt ons over tongen van vuur, van levensenergie, geestdrift, van aangeblazen worden!

Het vuur dat inspireert, verwarmt, energie geeft. Dat opvlamt in je hart als je het nodig hebt. Het vuur waarmee je anderen zult aansteken en dat je je door anderen laat aansteken.

Pinksteren verwijst naar het moment waarop de spiritueel zoekende een punt op zijn pad heeft bereikt waarop de Heilige Geest – Heilige Sophia, de universele, oorspronkelijke, geestelijke wijsheid– indaalt in de mens.

Pinksteren is het feest van ”het uitstorten van de heilige geest”. Wanneer je de geest krijgt, heb je richting in het leven. Dan weet je waar je voor gaat.

Het luilak gebeuren heeft te maken met wakker zijn op het juiste moment, het beleven van de overgang tussen de nacht (het gebied van de geest) en de dag (het gebied van het bewustzijn).

De apostelen ontwaakten uit een soort bewustzijnsvernauwing en werden aangeraakt door de Geest van de Liefde. Die Liefde maakte hen verstaanbaar, maakte hen tot andere mensen. Pinksteren is het feest van de scheppende menselijke geest. Het feest van de inspiratie: de goddelijke inblazing!

Spiritueel gezien houdt Pinksteren in dat het Christusbewustzijn in ons wordt geactiveerd. Dit betekent dat je vanuit liefde, gelijkwaardigheid en respect voor alle levensvormen wilt leven. In plaats van vanuit angst, macht en boosheid. Meer vanuit onvoorwaardelijke liefde leven.

Als mensen zijn we allemaal zo anders in het ontvangen en het doorgeven van de vonken van liefde. Wat een geschenk is het, als je mensen tegen komt die jouw ‘taal’ spreken, zodat je de universele taal van de liefde erin kunt verstaan.

Het doet me ook denken aan de Tarotkaart ‘het Oordeel’ deze symboliseert de opstanding, de roeping, en de bewustwording van het Zelf. Dat we deel uit maken van een groter geheel. Het vreugdevolle moment dat wij spiritueel ontwaken.

Trek eens een kaart met de vraag hoe kan ik mijn innerlijke geestdrift aanblazen, hoe kan ik ontwaken?

Ik wens jullie heerlijke Pinksterdagen vol geestdrift en licht…

warme groet Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *