Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🧙Samhain of All Hallows’ Eve🙏

🧙Samhain of All Hallows’ Eve🙏

By corrie in Teachings on 30 oktober 2021

Achter de angstaanjagende maskerade van Halloween gaat een oud heidens feest schuil met de naam Samhain.
Op de vraag wat Samhain eigenlijk is, neem ik jullie mee naar de tijd van de Kelten. Samhain, het einde van de zomer en het begin van de winter, wordt al duizenden jaren gevierd. Een omwenteling, hernieuwing van het rad van het leven.

Samhain staat ook bekend als het begin van het nieuwe jaar van de Kelten, dat werd niet gevierd met knallend vuurwerk en bruisende champagne, maar wel door alle vuren te doven en hun haarden opnieuw aan te steken met nieuw heilig vuur. Het is ook het geschikte moment om terug te blikken op het verleden, oude dingen achter te laten. Een tijd van bezinning.

Als de duisternis intreedt komt de magische wereld steeds dichterbij. Het was een tijd van spiritueel belang voor de oude Kelten. Tijdens Samhain geloofden ze dat de sluier tussen de wereld van stervelingen en die van de geesten dunner werd. Op de drempel tussen twee seizoenen konden zielen een versterkt contact maken met de wereld van de levenden.
Samhain symboliseert de krachten van dood en duisternis; ze werden echter niet gevreesd, maar geëerd als het tegenwicht van leven en licht.

Daarom werden tijdens de festiviteiten van Samhain, die soms enkele dagen duurden, ook de graven van hun voorouders en stamgenoten versierd. Er werden dan graan, noten en andere kleine geschenken op gelegd om hen enerzijds gelijk bij het feest te betrekken en anderzijds om bescherming te vragen, om voorspellingen te doen en om spirituele kennis te vergaren. De geestelijke leiders van de stam, de mannelijke Druïden en de vrouwelijke Zieneressen waren hier dan ook de hele periode van Samhain mee bezig.

Hoe komt Halloween nu zo griezelig over? Rond 1800 vertrokken veel Ierse mensen naar de Verenigde Staten en namen veel van hun gebruiken mee. Zo ontstond All Hallow’s Eve . Veel verwaterde maar men geloofde nog wel dat de geesten naar de aarde zouden komen. Door enge maskers op te zetten wilden ze boze geesten verjagen.

Hoewel veel van de gebruiken die met de oorspronkelijke Samhain te maken hebben zijn vervormd, of uit het geheugen zijn verdwenen, is Samhain nog lang niet vergeten. Wicca’s van deze tijd hebben de festiviteiten levend gehouden. Het blijft een feestdag vol spirituele kracht.

In de christelijke tijd werd dit feest vervangen door het bidden voor de arme zielen met ‘Allerzielen’ op 2 november. Maar tegenwoordig lijkt het weer bij steeds meer mensen te leven, een dag om stil te staan bij overleden dierbare door bv een kaarsje te branden.

Laat je op Samhain of All Hallows’ Eve vooral niet leiden door angst, maar omarm de duisternis, omarm het verleden en je demonen. Geniet van de warmte die het kaarslicht schenkt en van het contact met dierbaren voorbij de sluier. Kijk terug met een blik vol liefde, maar kijk vooral vooruit naar wat nog komen zal.

De kaarten die de energie van Samhain weergeven zijn de Duivel en de Kluizenaar. Je eigen scaduw en demonen omarmen. En bij de Kluizenaar naar binnen keren en contact hebben met je gids of overleden personen.

Boeiende legging om vandaag te doen..:

Schud je tarot deck en kies op gevoel 3 kaarten

1. Demon die in jouw schaduwzijde verblijft en die volgens jou, het daglicht eigenlijk niet kan verdragen.

2. jouw demon heeft nu jouw aandacht nodig. Hoe jouw demon te omarmen zodat deze in het licht kan stralen als een van jouw krachten?

3. liefdevolle Boodschap van een dierbare in the spirit

Welke kaarten heb jij getrokken… ik ben zo benieuwd…


Blessed Samhain🙏
Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *