Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🌕Volle Maan van Ontwaken🌕

🌕Volle Maan van Ontwaken🌕

By corrie in Teachings on 14 mei 2022

De Maan, mooi en mysterieus wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. De maand mei is vernoemd naar de godin Maia, Het Griekse woord μαια (maia) betekende oorspronkelijk ‘moeder’ en later ‘vroedvrouw’. Ze vereerden deze moedergodin. De lentegodin zorgde er met haar warmte voor dat de natuur tot groei en bloei kwam.

We zitten bijna in het midden van de lente, de tijd van groei, bloei, bevruchting en vruchtbaarheid. Wat pril en nieuw was, is nu niet meer zo kwetsbaar en is nu duidelijk in de natuur om ons heen te zien. Ook voor jou is dit een magische tijd, waarin nieuw leven en nieuwe plannen zich werkelijk kunnen manifesteren.

Deze volle maan van 16 mei gaat over dood en wedergeboorte, over ontwaken, -hoe toepasselijk in deze tijd. Deze Maan in Schorpioen beroert de innerlijke wateren, je verborgen gevoelswereld. Bij dit teken hoort diepgang, mystiek, spiritualiteit, magie, levensenergie, seksualiteit en healing.

Een van de taken van de schorpioen is om het water helder te houden zodat het licht opgenomen kan worden. Onderzoek je binnenwereld, ga voor het mysterieuze, voor je diepe verlangens en wensen die omhoog borrelen uit de diepte van je ziel. Want door de invloed van de energie van de schorpioen krijg je de mogelijkheid om bij deze volle maan diepe transformaties door te maken. Voel wat er in het licht geleefd wil worden.

De bewuste schorpioen heeft zijn donkere kanten getransformeerd en daardoor de dood overwonnen. Hij is ‘gestorven’ en kon door deze transformatie, deze wedergeboorte een adelaar worden. Hij ziet van bovenaf haarscherp wat er gedaan moet worden. Gebruik zijn energie en krachten in jouw leven. Schijn licht op je donkere plekken, negatieve gedachten of oude overtuigingen.

Stap in het licht en heel jezelf. Onderzoek welke vruchtbare mogelijkheden verder mogen groeien en welke je laat afsterven. Gebruik de energie van deze volle maan om je verlangens, plannen of doelen net die extra impuls te geven zodat ze later mooie vruchten afwerpen.

Deze volle maan gaat gepaard met een maansverduistering. Omdat er tijdelijk geen direct zonlicht op de maan schijnt, maar wel indirect kleurt ze vaak donkerrood, ook wel bloedmaan genoemd. Dat betekent dat emoties extra intens kunnen zijn.

Voor deze volle maan trok ik Zwaarden x
Heel toepasselijk want de persoon op deze afbeelding is neergesabeld door zijn eigen negatieve gedachten en overtuigingen. Hij is bezweken onder deze last.
Door het verwerven van geestelijk inzicht is het mogelijk om weer verder te kunnen groeien. Deze kaart geeft een einde aan en daarop volgend een nieuw begin. De zon kondigt een nieuwe dag aan. Een wedergeboorte.

Full Moon blessings
Corrievanhesebalten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *