Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

22 juli: Maria Magdalena   vrouwelijke, heilige wijsheid

22 juli: Maria Magdalena vrouwelijke, heilige wijsheid

By corrie in Teachings on 22 juli 2022

🌟Maria Magdalenadag, Van gevallen vrouw tot ingewijde..🌟

Bij zijn grote levensopdracht op aarde wordt Jezus bijgestaan door twee grote ingewijden: zijn moeder Maria, en Maria Magdalena.

Uit de vondst in 1945 in Egypte van vroegchristelijke (gnostische) geschriften bleek dat Maria Magdalena de apostola apostolorum (de apostel der apostelen)  de hoogst ingewijde was. De geestelijke levenspartner van Jezus. In de evangeliën staat ook dat Jezus demonen uit haar had gedreven. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat de Bijbelverhalen niet altijd letterlijk genomen moeten worden. Ze staat (net als de Tarot)  vol met symboliek die esoterische wijsheid wil overbrengen aan de spirituele ontdekkingsreiziger.

Demonen staan voor ego-aspecten die ons beletten het goddelijke te ervaren. Een uitdrijving van demonen staat voor een spiritueel zuiveringsproces. Maria was geen bezetene, maar had een proces van spiritueel ontwaken doorgemaakt..

Als jonge vrouw doorliep ze zelf alle Inwijdingen in meerdere Mysteriescholen, onder andere in Egypte, maar ook die van de Essenen in het Carmel. Ze leerde er om verborgen patronen te begrijpen, om te gaan met geestkracht, kosmische en genezende energieën in eeuwenoude ceremonieën. Uiteindelijk droeg ze het stralende Lichtkleed van de Hogepriesteres. Ze was een vrouw die het oneindige Al kende. Ze kon in hogere dimensies schouwen en vertoeven, en vertrouwde daarbij op haar intuïtie.

Maria Magdalena wordt vaak afgebeeld met een zalfpot in haar hand, niet alleen om haar te kunnen onderscheiden van Moeder Maria maar omdat bij de inwijding de novieten met heilige olie werden gezalfd.

De Kerk heeft Maria Magdalena naar beneden gehaald, zelfs tot hoer verklaard. Zo werden met haar alle vrouwen als onderdanig bestempeld.
Pas in 1969 nam paus Paulus VI officieel afstand van Maria Magdalena als zondares en in 2016 kreeg haar feestdag (22 juli) dezelfde status als die van de andere apostelen.

Maria Magdalena heeft haar positie terug als inspirerend voorbeeld voor  ongetemde en  wijze vrouwen, voor vrije geesten…. Ook zij moest alle angst en pijn die met haar aardse incarnatie te maken hadden  onder ogen komen. Alle gewonde en gekwetste delen van zichzelf liefdevol te leren erkennen en transformeren. Zo heeft ze vele sluiers weten op te lossen.

Ze wordt nu gezien als de  Godin van de tedere kracht, van oneindige compassie en wijsheid. Haar mysterieuze energie en tijdloze inzichten leven verder in alle vrouwen.
Ook de Hogepriesteres in de Tarot is de bewaarder van oude vrouwelijke, heilige wijsheid. De Hogepriesteres staat voor de spirituele kant, het meest wijze deel van ieder van ons (man of vrouw). Ze is het archetypische innerlijke weten, de intuïtie, de vrouwelijke kracht en wijsheid. Ze is de helderziende en genezeres in ons.

Leg de kaart de Hogepriesteres voor je neer. Ze is als een spiegel voor jou, een uitnodiging om innerlijk, vanuit die vrouwelijke kracht te gaan staan voor wat jij in dit leven wilt uitdragen. Ontdek wat zij je wil vertellen……

Zonnige groet

Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *