Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

de Dierenschool

de Dierenschool

By corrie in Teachings on 25 augustus 2020

De scholen zijn weer begonnen. Dat doet me denken aan het oude verhaal van de dierenschool. Er waren dieren die bedachten dat ze een school moesten oprichten. Ze stelden een lesrooster op met de vakken hardlopen, klimmen, zwemmen en vliegen. Om alles makkelijker te kunnen registreren, en om volledig dier te kunnen worden kregen alle dieren les in alle vakken.

De eend was een uitstekende zwemmer, maar hij kon maar net meekomen bij de vlieglessen. Omdat het hardlopen hem slecht afging kreeg hij daar een vette onvoldoende voor. Hij kreeg extra bijles voor hardlopen en moest daarvoor in de plaats het zwemmen ervoor opgeven. Matig was echter goed genoeg voor de school dus niemand maakte zich er druk over, behalve de eend.

De haas was de beste van de klas met hardlopen, maar raakte gewond toen hij op een hoge tak werd gezet om zijn vliegkunsten te tonen. Het dier sprong, tuimelde naar beneden en brak zijn achterpootje. Hij kreeg voor allebei de vakken een S. Niet alleen Slecht in vliegen maar ook een S voor hardlopen, want dat ging niet meer door het gebroken pootje.

De valk was daarentegen een uitstekende vlieger maar raakte gefrustreerd bij het hardlopen. En toen hij holen moest graven in de grond, -men vond het toch van grote waarde voor zijn dierzijn als hij dat ook zou kunnen, brak hij zijn snavel en kneusde zijn vleugels. Met als gevolg een dikke S.

Elke seconde dat we leven is een nieuw en uniek moment , dat nooit meer terug zal komen. En wat leren we aan onze kinderen? We leren hun dat twee plus twee vier is en dat Lutjebroek in Noord Holland ligt. Mooi, maar wanneer zullen we hun eens gaan leren wie ze werkelijk zijn? We zouden tegen ieder van hen moeten zeggen: ‘Weet je wel wie je bent? Je bent een wonder. Je bent uniek. In alle verstreken jaren is er nooit een kind geweest als jij. Met jouw armen, jouw benen, jouw mooie vingers, jouw manier van bewegen, jouw mooi lach. Ja je bent een wonder en je bent gemaakt uit liefde.

In de natuur vindt alles zijn eigen weg. De stroom van een rivier verandert voortdurend. Ook dieren geven ons prachtige voorbeelden hoe je jezelf kan zijn en je eigen weg kan gaan. Onverstoorbaar je eigen weg volgen zoals een leeuw. Je vrij voelen als een vogel en vliegen waarheen je wilt. Zo slim zijn als vos. Allemaal beelden die kinderen kunnen helpen zich te ontwikkelen zodat ze hun eigen unieke weg kunnen volgen, Hun eigen talenten kunnen ontdekken.

Want weet je, je bent Uniek!! Kinderen maar ook jij als volwassene, en Ja ook jij! Ontdek je talent, jouw unieke weg!

warme groet
corrievanhesebalten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *