Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Tarotkaarten en                    het Rolodex systeem

Tarotkaarten en het Rolodex systeem

By corrie in Teachings on 19 november 2021

In mijn jonge jaren ben ik intercedente bij een uitzendbureau geweest. Nu nauwelijks nog voor te stellen maar er werd gewerkt zonder computerprogramma’s, word of google.

Vroeger hadden we wel de handige rolodex. Een draaiende rol vol kaartjes gerangschikt op alfabet. Je schreef de contactgegevens van mensen en bedrijven zoals telefoonnummer, adres en notities op een kaartje. Zittend bij je vaste telefoon aan een draad, 🙈 kon je door de rolodex bladeren, het nummer en meerdere gegevens vinden van de persoon die je wilde bellen.

Rolodexen zijn aan de kant geschoven maar het principe kan een handige tool zijn als het gaat om tarotbetekenissen. In de beginfase van het leren werken met de Tarot kunnen de betekenissen van 78 kaarten overweldigend zijn. Het is een enorme hoeveelheid informatie om vertrouwd mee te raken.

Daar komt bij dat bijna alle tarotboeken en tarot websites meerdere en soms tegenstrijdige betekenissen hebben. Hoe kom je ooit tot een betrouwbare lezing als de betekenissen zo uiteenlopen? Maar tarot is een kunstvorm, je kunt niet zomaar elke definitie aan elkaar rijgen. Dat is waar de rolodex binnen komt rollen.

Door de jaren heen verzamel je allerlei betekenissen, associaties en ervaringen met de kaarten. Net als ooit de telefoonnummers, adressen en notities in je rolodex. Staven 5 kan bij een sollicitatie om concurrentie gaan. Of bij een dilemma of persoonlijke ontwikkeling kunnen het je innerlijke stemmetjes zijn die allen iets anders van je willen. Het kan ook gaan om iets dat door individualiteit van verschillende deelnemers geen vorm krijgt.

Elke keer dat je de kaart leest zal, mede door de vraagstelling en omliggende kaarten het antwoord anders zijn. Misschien heb je maar één item uit je rolodex nodig, misschien heb je er twee nodig in een lezing. Maar je hebt zeker niet alles tegelijk nodig. En weet je, je hebt best veel verzameld als je doorgaat met het bestuderen van de Tarot.

Belangrijk is te beseffen dat jij degene bent die contact maakt met de kaarten. Jij bent de lezer en je kennis, intuïtie en bewustzijn leiden het interpreteren. Ja, dat betekent verantwoordelijkheid, maar het is ook veel krachtiger, plezieriger en samenhangender dan hele lijsten met betekenissen bij jezelf of je vraagsteller op te noemen.

warme groet
Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *