Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

volle maan 12 november 2019

volle maan 12 november 2019

By corrievanhesebalten in Teachings on 11 november 2019

🌔🌕🌖Volle Maan🌔🌕🌖
12 november de maan van Overleven, transformatie en bewustzijn..
Overleven: in november is het in de natuur de tijd dat het oude vergaat en wordt verteerd. En dat wat sterk is, zal overleven en voeding zijn voor een nieuwe lente, een nieuwe periode in je leven.

En transformatie want het is in de donkere tijd, waarin we meer naar binnen keren, net als de energie zich terug trekt in Moeder aarde. Het is belangrijk jezelf de tijd te geven om iets nieuws in jezelf te laten groeien.

De donkere winterperiode bied je bij de warmte van het vuur de veiligheid en beschutting om je wijsheid in alle rust te laten rijpen. ‘Wijsheid’ hoort ook bij deze maanperiode. Een geschikte tijd om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Jouw eigen-wijsheid. Dat vraag om bewustzijn, om onderscheidingsvermogen. Het vraagt ook om moed en vertrouwen. Vooral ook omdat het nieuwe nog niet daar is, het is dus verleidelijk om vast te houden aan het vertrouwde oude.

Deze volle maan heeft stier energie, die is aards en gericht op concrete en materiële zaken. Daardoor neemt de behoefte aan bescherming en veiligheid toe. Merk je veel Stier-invloed, dan wil je het liefst vasthouden aan wat je bezit en kan je bang zijn om jouw (financiële) zekerheid te verliezen. Maar is er ook behoefte aan warmte, genot en zorgt voor hartelijkheid.

De Zon in schorpioen daagt je uit: durf je het aan om meer intensiteit, diepgang of passie te ervaren? Je kunt mystieke ervaringen hebben, dagdromen en ingevingen krijgen. Ze kunnen je helpen om verbanden te leggen tussen wat er in jouw uiterlijke wereld gebeurt en wat in de diepe lagen van jezelf leeft.
De energie van Stier wil je laten vasthouden aan wat er is, terwijl de energie van Schorpioen als het ware bereid is te sterven voor een hoger doel. Deze twee tegenstrijdigheden emoties kun je nu ook in jezelf ervaren.

De tarotkaart die ik hierbij trok is Staven Vijf. Door de energie van deze kaart vindt er een uitdaging plaats, een innerlijke strijd (waarbij bepaalde aspecten van jezelf met elkaar overhoop liggen). Ze doet een beroep op al ons kunnen om daadwerkelijk iets neer te zetten wat kan groeien. Dat kan dan de komende tijd in ons groeien om in de lente na transformatie het licht te zien. Maar er vindt eerst wel wat geharrewar plaats. Diep zelfonderzoek en bewustwording kan hierbij helderheid bieden.

Full Moon Blessings
Corrie Van Hese Balten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *