Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

volle maan

volle maan

By corrievanhesebalten in Teachings on 14 oktober 2019

🌜🌕De volle Maan van 13 oktober 2019 🌕🌛
Het is overal volop herfst. De wind waait om ons huis. De bladeren, bont gekleurd vallen van de bomen en zullen verteren. Dit zorgt voor voeding van de aarde en maakt een wedergeboorte mogelijk in de lente. Tussen de buien door scharrelen mijn jongste kleinkids in onze tuin op zoek naar kastanjes en eikeltjes. Daarna weer naar binnen voor een mok warme thee. Wanneer je afstemt op deze cyclus dan ga je als vanzelf mee naar ‘binnen’. Net zoals de natuur loslaat en naar binnen keert kom je in het licht van de volle maan ook in contact met je eigen diepe verlangens en gevoelens.

Het is de tijd van de Jachtmaan, met het thema ‘overleven en transformatie’. Vroeger wisten ze: dit is het moment om je op de winter voor te bereiden. En ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij was het heel druk in de laatste dagen. Dus misschien wil je net als ik bij deze maan weer even stilstaan bij je innerlijke wereld. Wat wil je najagen? Wat in jou mag overleven en groeien? Wat mag voeding zijn voor een nieuwe fase in je leven. Welke negatieve gedachten of angsten mogen getransformeerd worden? Welke diepgaande verandering is er nodig om weer verder te kunnen. We bevinden ons vlak voor Samhain. De Kelten vierden Samhain aan de vooravond van de winter. Samhain is het moment waarop de sluier tussen deze wereld en de volgende op zijn dunste is. Het moment dus om je te richten op de geestelijke wereld, het naar binnen te keren.

Dit keer staat de maan in Ram. Met veel Ram-invloed kun je een drang hebben naar onafhankelijkheid, ben je impulsief en is er behoefte aan actie. Je houdt deze dagen van uitdagingen. Maar de zon staat in weegschaal en die invloed heeft meer te maken met harmonie, die neemt liever geen impulsieve beslissingen.

De Tarotkaart die ik hierbij trok is Bokalen 2. ‘Houd je van jezelf’ is een vraag die je bij deze kaart kunt stellen. Keer naar binnen om te ontdekken hoeveel begrip en liefde je voor jezelf hebt, hoeveel je van jezelf houdt. Bokalen Twee schenkt een energie van harmonieuze vereniging uit liefde, van diepe sympathie en heelwording. De kaart wijst op het begin van een nieuwe of hernieuwde vriendschap/liefde waarin gedeeld wordt vanuit het hart. Ze heeft een zeer positieve uitstraling en staat niet zelden voor verzoening of genezing.

Full Moon Blessings

Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *