Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

✨Tarot zit in mijn bloed ✨

✨Tarot zit in mijn bloed ✨

By corrie in Teachings on 22 februari 2023

Het is een tweede natuur geworden. De jaren van het beoefenen van de Tarot hebben mij geholpen mezelf te ontdekken en dat diepe deel in mezelf te leren kennen. De Tarot heeft me geholpen om toegang te krijgen tot mijn innerlijke vrouwelijke kracht en helpt me nu om in deze transformerende wereld mijn evenwicht te bewaren.

Mijn ontdekkingsreis door de wereld van mythen, archetypen, psychologie, gnosis, synchroniciteit en de Tarot zorgde voor veel rijke inzichten.
De Tarot vertelt over de levenscyclus van de mens, van ervoor kiezen om af te dalen naar de aarde, geboren te worden en opgroeien naar volwassenheid, naar manifesteren, om te sterven en over te gaan naar de geestelijke wereld om opnieuw geboren te worden. De levenscyclus in de Tarot draagt de gedachte in zich dat je het leven iedere keer opnieuw aangereikt krijgt om te ontdekken wie je zelf bent.

Tarot is een beeldtaal, vol met symbolen. Symbolen kunnen ons helpen contact te maken met wat je diep van binnen wel weet, met dat wat bij jou opgeroepen word. Ik werk vanuit de resonantie op de kaarten. Resonantie is de emotie of herkenning die opgeroepen wordt door het symbool. Bij mij gaat er bij het lezen van de Tarotkaarten voor een ander niet om dat ik het weet, het gaat er mij om dat de ander met meer kennis en wijsheid over zichzelf of met inzicht in een situatie de deur uitloopt.

Ik zie ook vaak in mijn cliënten en cursisten de herkenning. Iets in jou wordt wakker. Iets in jou is geraakt. Vanaf dat moment begint van alles te schuiven het leven van alledag wordt ruimer. Je begint bewuster te leven. Je bezint. Je begint te beseffen. Daarom trek ik al 35 jaar in vertrouwen de kaarten, wetende dat de tarotkaarten die worden getrokken, die wijsheid dragen die voor het moment van belang is om bewust van te worden.

Laten we eens kijken …
Schud je deck en trek op gevoel 2 kaarten:
1. Waar jij je bewust van mag worden, wat diep in jou leeft.
2. De stap die je mag zetten om dat, wat in jou leeft naar het licht te brengen.

 

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *