Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

šŸŒ‘Volle maan 19 november 2021

šŸŒ‘Volle maan 19 november 2021

By corrie in Teachings on 19 november 2021

šŸŒœNovember is de donkere tijd van transformatie, waarin de energie kracht zich terug trekt in Moeder aarde. Ook wij worden uitgenodigd om meer naar binnen keren. Om tot rust te komen. Het is belangrijk jezelf de tijd te geven om iets nieuws in jezelf te laten groeien. Om straks in de lente weer met nieuwe energie aan de gang te gaan.

De donkere winterperiode biedt je bij de warmte van het vuur de veiligheid en beschutting om inzichten binnen te laten komen, je wijsheid in alle rust te laten rijpen. ā€˜Wijsheidā€™ hoort ook bij deze maanperiode. Een geschikte tijd om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Jouw eigen-wijsheid.

Dat vraagt om bewustzijn, om onderscheidingsvermogen. Het vraagt ook om moed en vertrouwen. Vooral ook omdat het nieuwe nog niet daar is, het is dus verleidelijk om vast te houden aan het vertrouwde oude. Maar waar kies jij voor? Hoe wil jij groeien? Kijk naar hoe jij bijdraagt aan een wereld van liefde, gelijkwaardigheid, eenheid, zeker in deze tijd.

Deze volle maan in november wordt ook wel de bloedmaan of offermaan genoemd. Het was vroeger het moment om offers aan de goden te brengen. Offeren is tegenwoordig een bewust stilstaan om verbinding te maken met het hogere, geestelijke of goddelijke. Waarbij je liefdevol iets van jezelf wil schenken, aan een ander, aan de wereld.

Deze volle maan staat in het dierenriemteken Stier. Deze energie is aards en gericht op concrete en materiƫle zaken. De behoefte aan bescherming en veiligheid neemt toe. Gebruik de energie van deze maan ook om je bewust te worden van je sterke kanten. Welke talenten en krachten herken je in jezelf? Hoe zou je die kunnen inzetten, vorm geven?

Het teken waar de zon tijdens deze volle maan in staat is de schorpioen. De mysterieuze schorpioen ervaart vaak intense emoties die het maar moeilijk kan uiten. Durf je het aan om meer intensiteit, diepgang of passie te ervaren? Je kunt mystieke ervaringen hebben, dagdromen en ingevingen krijgen.

De tarotkaart die ik bij deze volle maan trok is de Koning van Pentagrammen. Deze koning heeft een lange weg afgelegd. Hij weet wat hij waard is en gebruikt zijn energie graag voor anderen. Hij is genereus met zijn tijd en energie. Het begrip ā€˜koningā€™ staat voor het hogere Zelf in ons, de mens die koning is over zichzelf. De troon die hij dan bestijgt staat niet in een kasteel maar bevindt zich op een hoger bewustzijnsniveau. Koning van Pentagrammen moedigt ons aan om dit in onszelf te verwerven.

full moon blessings
Corrie

photo credit Youetta Dorrepaal
art Corrievanhesebalten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *