Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🍁🌕Bij deze volle maan van 1 oktober draait het om ‘loslaten en onsterfelijkheid’. 🌕🍁

🍁🌕Bij deze volle maan van 1 oktober draait het om ‘loslaten en onsterfelijkheid’. 🌕🍁

By corrie in Teachings on 30 september 2020

Deze volle maan herinnert ons aan de cyclus van het leven. Planten die in de lente tot bloei komen, sterven af in de herfst. Bomen laten hun bladeren en vruchten vallen.  Dit zorgt voor voeding van de aarde en maakt een wedergeboorte mogelijk in de lente. Het doet ons beseffen dat we deel uitmaken van dit grotere geheel.

Mijn kleinkinderen scharrelen in onze tuin op zoek naar kastanjes en eikeltjes en vandaag staan de peertjes van onze boom op een laag vuurtje te stoven. Deze volle maan gaat ook over het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben. Loslaten om ruimte te scheppen voor het nieuwe wat straks in het donker sluimerend wacht. Neem in de komende dagen de tijd voor jezelf om je los te maken van het oude wat je niet meer dient.  Je kunt je daarbij afvragen wat kan jij nu oogsten of waar ben jij je bewust van geworden? Wat neem je mee in de volgende fase van je leven en welke ballast laat je los?

Wanneer je afstemt op deze cyclus dan ga je als vanzelf mee naar ‘binnen’. Zoals het na een stevige wandeling fijn is om lekker warm binnen te  zitten met een bak thee. Beetje mijmeren terwijl het buiten donker wordt. Stille overdenking want binnen in je, in je eigen heilige ruimte ligt de onsterfelijkheid waarop je steeds verder kunt groeien.


De volle vrouwelijke maan staat in het teken van de mannelijke Ram, een hoofd en vuurteken. Dat brengt vurige, dynamische energie met zich mee. Zin in avontuur, verlangen naar vernieuwing (ram is 1ste teken van de dierenriem) maar het kan je ook ongeduldig maken, wil graag geïnspireerde actie neerzetten. Maar is ook in staat om het grote geheel te zien en wat er gedaan moet worden.
De Zon staat in weegschaal, een hoofd en lucht teken. Die wil graag harmonisch samenwerken en zoekt innerlijke rust, balans en harmonie. Als je actie wilt ondernemen prima, maar laat het een bezielde actie zijn die jou innerlijke rust en harmonie schenkt.

De Tarotkaart die ik hierbij trok is Schildknaap van Staven. Heel toepasselijk want deze energie maakt dat je graag uitdrukking wil geven aan wat in jouw ogen belangrij is.  Je bent klaar voor iets nieuws, een nieuwe fase. Onderzoek dus waar jouw geestdrift, jouw passie ligt zodat dit in de komende periode mag gaan groeien. Ga voor je zielsverlangen..

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *