Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

🕯De 12 HEILIGE NACHTEN🕯

🕯De 12 HEILIGE NACHTEN🕯

By corrie in Teachings on 21 december 2021

☀️het moment waarop het zonlicht weer aan kracht toeneemt☀️
12 Heilige Nachten. Oftewel, de nachten van kerst tot aan Driekoningen op 6 januari. In deze periode houdt de natuur en veel dieren een winterslaap.

Deze tijd is geschikt voor bezinning en verstilling. De 12 Heilige Nachten kennen haar oorsprong uit de Antroposofie, het Germaanse volk, Astrologie, christendom, maar ook vanuit de natuur. Ze worden ook wel Raunächte, de Ruwe nachten genoemd de Joeltijd. Ze worden als magisch beschouwd.

Onze Germaanse voorouders berekenden het jaar door middel van maanmaanden die elk 27 of 28 dagen duurden. Hun zonnejaar telde 13 maanmaanden en telden daardoor 351 dagen en dat is 14 dagen korter dan het Gregoriaanse kalenderjaar. Deze tijd kan worden gezien als de ‘tijd tussen de jaren’ , ‘de ongeboren tijd’, ‘de dertiende maand’, of ‘de stille tijd’ genoemd.’ Deze 13e maand zou nu een ongeluksgetal zijn maar was vroeger een magisch getal. het loslaten van het oude en het begin van het nieuwe. In de Tarot is het de Dood, tijd van transformatie.

Er wordt ook gezegd dat dan de sluiers tussen de werelden heel dun zijn. Wodan en vrouw Perchta (vrouw Holle) rijden dan met hun wilde jacht door de lucht. Ze hebben een leger dat bestaat uit dode voorouders en overledenen die op dode paarden door de lucht razen. Hierbij worden ze vergezeld door hoornblazers. Onze voorouders zijn onze wortels, zij zijn de aarde waarop ons gewas ontspruit.

Volgens een oud volksgeloof staan de dromen die je tijdens deze heilige nachten hebt symbool voor de maanden van het nieuwe jaar. Dus de droom van de eerste Heilige Nacht staat voor januari, de tweede droom voor februari enz. Je zou dus je dromen kunnen opschrijven, zo kun je tijdens deze Heilige Nachten meer ‘door krijgen’ omdat de grenzen met de geestelijke wereld zo dun is.

1.De eerste Heilige Nacht is de Moedernacht.
Omdat onze voorouders de dag al in het donker begonnen, waren ze ervan overtuigd dat alles een aanvang had in de duisternis, zoals de donkere baarmoeder licht schenkt aan het leven. De oude Europeanen eerden de hele cirkel van geboorte, dood en wedergeboorte in de vorm van een Grote Godin, een Oermoeder. Ze was de Maagd, Moeder en de Crone. Midwinter het heilige zonnekind dat uit haar werd geboren, het nieuwe heilige leven. De Moeder met kind symbool komt voor over de gehele wereld.De energie van deze nacht is het oude afsluiten en loslaten. De rust en de stilte voor we het licht verwelkomen. Transformatie vraagt net zoals de Tarotkaart de Dood om het oude te doorleven en zo een plekje te geven in je ziel. Door het afsluiten maken we ruimte voor het nieuwe.

2. De energie van de tweede Heilige Nacht richt zich op het naar binnen keren.
Een mooie tijd om de wereld van de geest te verkennen. Sommige mensen weten niet meer wat het is om innerlijke rust te voelen. Ze gaan er veelal van uit dat ze hun gedachten ook zijn. Wanneer je ontdekt dat je je gedachten kunt observeren kun je ook waarnemen. Dan kun je je afvragen wie ben ik dan, wie is het die denkt? Je kunt dit je ziel of hogere Zelf noemen. In deze tijd van stille energie kun je je beter afstemmen op je innerlijke onderstromen. Om te ontdekken wat je ziel verlangt, 🕯
wat jouw zielspad is. Je kunt je helpers en gidsen uit de geestelijke wereld om hulp vragen. Ik herken hierin ook de energie van tarotkaart de Kluizenaar. Naar binnen keren om contact te maken met je eigen wijsheid. Met behulp van je geestelijke begeleiders.

Dit kunnen de thema’s zijn waarmee je kunt werken:
De derde nacht: laat het oude leven achter en verbind je met je wortels.
De vierde nacht: je verbinden met je ziel.
De vijfde nacht: het is tijd om je eigen pad te vinden.
De zesde nacht: stap van je hoofd, naar je buik naar het hart.
De zevende nacht: richt je op jouw zielendoelen.
De achtste nacht: maak contact met je gidsen en voorouders, het kosmische web.
De negende nacht: laat je beschermen door je voorouders, onvoorwaardelijke liefde.
De tiende nacht: open hart en ziel voor je spirituele vermogens, de kern van het Zijn.
De elfde nacht: het leven is vol overvloed en dankbaarheid mag er zijn
De twaalfde nacht: Wedergeboorte: voel je levenskracht!

Deze aloude Heilige Nachten zijn tijdloos en raken de kern van ons wezen geboorte, dood en wedergeboorte. Ze herinneren ons eraan dat het leven cyclische verloopt en altijd in een cirkel verloopt.

Een mooi ritueel is om voor het slapen gaan voor iedere nacht op gevoel een Tarotkaart te trekken. Verbind je met deze kaart en bekijk de volgende ochtend wat het in combinatie met je droom wil vertellen. Zet deze kaart de hele dag in zicht. Misschien kun je erop mediteren.

Ik wens jullie een mooie, magische tijd toe, samen met je ziel en je voorouders. Dat je het licht en de liefde mag ervaren die van deze verbinding uitgaat. Dat het je doet beseffen deel uit te maken van een groter geheel en je je verbonden voelt met de geestelijke wereld, de natuur en het goddelijke. Dat we daardoor, juist in deze tijd samen verder kunnen lopen op het levenspad, mogen leren, mogen liefhebben in verbinding de vrede mogen ervaren.Fijne Heilige Nachten vol mooie magisch dromen…

warme hartegroetCorrie Van Hese Balten🕯

Een mooi boek om hierbij te lezen is:
De Heilige Nachten, door het donker naar het licht
van Mirjam van Donselaar
Te bestellen bij A3boeken waar ook mijn boek Arcana te bestellen is .https://www.a3boeken.nl/nl/webshop/

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *