Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Bokalen 4 en meditatie

Bokalen 4 en meditatie

By corrie in Teachings on 12 september 2021

Tarotmijmering
Bokalen 4 ligt voor me op tafel. Als een soort Boedhha zie ik de man op de afbeelding stil zitten, hij heeft in zichzelf gekeerd.

Mijn gedachten dwalen af.. Onlangs wandelde ik in het bos met een vriendin die zich sinds enige tijd bezig houdt met meditatie en stilzijn. Tijdens het wandelen vertelde ze dat ze het moeilijk vond. Er was zoveel onrust en herrie in haar ondanks de vele pogingen om te mediteren, om stil te zijn.

Ik vroeg haar naar de manier waarop ze probeerde te mediteren of stil te zijn. Er volgde een hele waslijst aan methoden. Ze deed aan yoga, dronk rustgevende kruidenthee, deed verschillende ademhalingsoefeningen en luistert regelmatig naar kalmerende muziek. Ze sportte en verdiepte zich in allerlei boeken over meditatietechnieken en speurde op internet naar websites hoe stil te worden. Toch had ze het gevoel dat ze eigenlijk steeds onrustiger werd.

Ik liep een tijdje zwijgend naast haar en vroeg toen wat ze ervan vond om al het zoeken eens achterwege te laten en simpelweg aandachtig stil te zijn in het hier en nu. Verbaasd keek ze me aan.

Ik ging zitten op het mooie plekje waar we stonden met mijn rug tegen een boomstam en nodigde haar uit om naast me plaats te nemen. Ze zat naast me een ik hoorde een diepe ontladende zucht. Er viel diepe serene stilte. Alleen het ruizen van de blaadjes en het getsilp van vogels was te horen.

Een vlinder fladderde voorbij….

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *