Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

De ‘moeilijke’ tarotkaarten

De ‘moeilijke’ tarotkaarten

By corrie in Teachings on 24 september 2022

Vandaag duik ik eens in de ‘heftige’ kaarten. De kaarten die de meeste mensen die bij me komen angst aanjagen. Hoe kun je deze kaarten uitleggen aan de vraagsteller? Dat de Dood het grote loslaten betekent, een einde van een fase, dat daar om gerouwd mag worden? Dat is juist waar de meeste mensen best angstig voor zijn.  Hoe te vertellen dat de afschrikwekkende afbeelding van de Toren een ingrijpen van het universum is dat bevrijding kan schenken? Dat Zwaarden 3 een pijnlijk besef kan zijn maar dat je bezwaarde hart je uitnodigt om naar je hart te luisteren zodat het je tot groei kan dienen?

Het zou je misschien verbazen als ik je zou vertellen dat de Dood, de Toren en Zwaarden 3 enkele van mijn favoriete kaarten in het Tarotspel zijn? De afbeeldingen op de Tarot zijn een prachtige illustratie van alle facetten van het leven.  Door ze net als vele sprookjes ‘te versuikeren’, wordt hun prachtige kracht weggenomen om ons leven in zijn geheel te weerspiegelen.

Hoe er dan mee om te gaan voor de vriendin, klant of bekende die geen enkele weet van de tarot heeft?
Erken dat leven verandering betekent. Het leven is niet statisch maar is voortdurend in beweging. Alles energie en is altijd in beweging. Ik denk dat een groot deel van de angst rond tarot is dat de kaarten iets verschrikkelijks laten zien dat niet te veranderen is. Maar we kunnen een kaart bekijken, interpreteren, ervaren en vervolgens kunnen we kiezen hoé we ermee willen omgaan.

Als de Dood wordt getrokken kan je vraagsteller zich nerveus afvragen of dit betekent dat ze doodgaat. Reageer dan meteen met een duidelijke uitleg: De Tarot gaat niet over leven en dood. Tarot is een rijk symbolisch systeem en we gaan samen kijken naar wat deze kaart je wel wilt vertellen, wat deze voor jou kan betekenen.

Een belangrijk deel van een tarot-lezing ligt in de relaties van elke kaart met de anderen in samenhang met vraag en legging. Context is de sleutel. Dus de Toren gevolgd door Bokalen X kan een onverwachte, drastische verandering betekenen die de weg vrijmaakt voor nieuw geluk, op een ‘hoger’ niveau. Het koppelen van de meer uitdagende kaarten aan andere kaarten in de legging is een prachtige manier om de vraagsteller vertrouwd te maken met de situatie en hen in staat te stellen de betekenissen te zien ontvouwen.

Ik zie tarot als een spiegel, dus de beleving en interpretatie van degene voor wie je leest is essentieel. Spreekt het aan? Vind er herkenning plaats? Gebeurd er iets van binnen? Geef de vraagsteller de kans om na jouw uitleg en betekenis van de kaart het eigen verhaal te delen en luister actief. Kom niet in de verleiding om de vraagsteller te willen  beschermen tegen moeilijke emoties of situaties door het te willen versuikeren. Mijn ervaring is dat veel mensen het juist als verlichtend en helend ervaren. Ze verkrijgen inzicht en kunnen zelf beslissen hoe ze verder willen.

Tarot-lezingen geven ons in ieder geval inzicht in de vele paden die we kunnen nemen. Elke kaart heeft inzicht en groei van jezelf en je ziel te bieden (ja, zelfs de Toren). Het hangt allemaal af van hoe we ervoor kiezen om met de energie van de kaart te werken. Het is een uitstekende manier om de pijnlijke spiegelaspecten van een kaart in evenwicht te brengen met manieren om te genezen.

Concentreer je lezing rond de missie van het bieden van inzicht en kracht. Lees de Tarot met respect voor de autonomie en competentie van de vraagsteller. Vertrouw erop dat de boodschap in de kaarten zal resoneren zoals de bedoeling is en zelfs nodig is voor wie je ook leest. En vertrouw erop dat het bekwame mensen zijn die voor zichzelf kunnen zorgen. We hebben allemaal (liefdes)verdriet en donkere dagen doorstaan. Het kan pijn doen, maar het maakt ons krachtiger en meer ervaren. Wat is een betere manier om met deze levenslessen om te gaan dan met een vertrouwde vriend of een ervaren tarotlezer, om te kijken naar tarotkaarten die inzicht en advies schenken?

Wees een zuiver kanaal van het universum en een juiste tolk van de symboliek. Door je opnieuw te verbinden met je ziel, je wijsheid en open te staan voor de boodschap van de kaarten laat je de tarot en het universum het lezen leiden en ben jij een zuivere tarotlezer.

Het delen van het inzicht en de keuze van de verschillende beschikbare mogelijkheden met de vraagsteller is iets moois wat na het lezen mee naar huis genomen kan worden.

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *