Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Groeien als tarotist

Groeien als tarotist

By corrie in Teachings on 14 augustus 2021

De eerste stappen om tarot te leren zijn voor degenen die bij mij de cursussen hebben gevolgd wel duidelijk. Je hebt je in de cursus(sen) bezig gehouden met: Waar gaan deze kaarten in hemelsnaam over? Wat betekenen ze allemaal? En aangezien er 78 kaarten zijn kan deze fase best enige tijd in beslag nemen. Maar inzicht in de symboliek, de inwijdingsstappen en de elementen blijft een basisgegeven.

Hoe zit het met die volgende fase, wanneer je een ruim inzicht hebt in de symboliek op de kaarten. Misschien bestaat er niet zoiets al een ‘expert’ worden in de tarot. Het lezen van de kaarten is echt een kunst die in het nu moment afspeelt.
Zelf heb ik in de 25 jaar werken met tarot ervaren dat ik nooit ben uitgeleerd en ik beschouw elke lezing als een nieuwe ontdekking. Er zijn echter enkele tekenen dat je de tarot ‘doorkrijgt’, dat haar energie, haar wijsheid door jou heen stroomt.

Mijn momenten, waarop ik wist dat mijn beoefening verder ging dan de betekenissen in de boeken of cursus in iets persoonlijkers was dat ik ervaarde dat ik naast mijn kennis ook een kanaal mag zijn voor de universele wijsheid die de client mag helpen. Dat ik, in de geboden context, met mijn intuïtie inzichten zag.

Dan kijk je niet naar de kaarten alsof ze slechts één ‘juiste’ betekenis hebben. En misschien voelt dit in het begin als heiligschennis aan. Maar dan is er misschien ook weerstand als je terugkeert naar de concrete beschrijvingen van de boeken. Dat is een goed teken! Je begint te zien hoe elke kaart meer een toegangspoort is tot werelden van wijsheid dan een weg die doodloopt op één enkele bestemming.

Nog zo’n moment, je kunt de essentie van een lezing begrijpen zonder erover na te denken. Je intuïtie, gevoel geeft aan welke betekenis, inzicht van de kaart de bedoeling is om te delen. Het verlangen naar controle en de druk om de juiste betekenis weer te geven, om te presteren lost op. Tarot is bedoeld om je bewustzijn te verruimen.

Als je net als de Zot met een knapzak aan kennis en ervaring, als een ontdekkingsreiziger op pad durft in een nieuw land, ben je moedig genoeg om je niet te laten leiden door angst om controle en zekerheden te verliezen. Dan toont de tarot haar magische kant.

Nog een mooi moment; je kunt de afbeeldingen van de kaarten in gedachten oproepen. Je kan bijvoorbeeld Staven 6 voor je geest toveren als iemand het over deze kaart heeft. Toen ik het hele deck kon oproepen, wist ik dat tarot grondig in mijn bewustzijn was verweven.

Ben jij bezig met de tarot? Kijk eens of jij alle kaarten van het deck voor je geestesoog kunt halen.

Warme groet Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *