Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

innerlijke kracht vinden in een onrustige tijd

innerlijke kracht vinden in een onrustige tijd

By corrie in Teachings on 9 maart 2022

We leven in een tijd van verandering, en wij zijn aan het ‘ontwaken’. We zijn klaar om van de gebaande paden te wijken en onze eigen slingerende weg te nemen naar de essentie van ons wezen. Het ontwaken van leiderschap vanuit het hart. Je te herinneren wie je werkelijk bent onder de lagen van oordeel, onzekerheid en angst.

Bij alles wat er in dee wereld gebeurt voel je je misschien klein of machteloos, of misschien weet je gewoon niet waar te beginnen… Jaren van verdiepen en werken met de Tarot hebben mij geholpen om mezelf te aarden, om in mijn eigen kracht te staan.

Het leven brengt voor verschillende mensen verschillende uitdagingen met zich mee. Zo was voor sommigen de pandemie een tijd van diepe reflectie en naar binnen gaan, net zoals de kaart van de kluizenaar. Voor anderen was het een periode van opoffering zoals de Gehangene aangeeft, door in lockdowns te leven.

Sommigen worden, zoals bij Pentagrammen 5 door angst in geestelijke armoede geworpen. Lockdowns,  quarantaine-orders, angst voor oorlog zijn de markeringen van dit tijdperk. Tarotlezer zijn heeft me kansen gegeven die mijn wereld en perspectief hebben geopend en verbreed. Het beoefenen van de Tarot heeft mij, als ervaren Tarotlezer, geholpen om toegang te krijgen tot mijn innerlijke kracht en mijn evenwicht te bewaren.

De wereld maakt een ontwaken door en ontwaken gaat vaak niet met vlinders en eenhoorns gepaard. Zelfs de lang verwachte geboorte van een kind gaat gepaard met pijn, bloed en heeft reiniging nodig. Zorgen, politieke en sociale onrust, Covid-vermoeidheid, angst voor strijdgeweld, zorgen over dierbaren of medemens, zoals bij Zwaarden 9, het zijn slechts enkele van de dingen waar mensen collectief mee te maken hebben. Ik haal daarbij kracht uit de tarot.

De Tarot is de spirituele oefening en de basis van mijn welzijn. Het is een manier om verbinding te maken met het universum waar ik een deel van ben. Wetende dat de tarotkaarten die worden getrokken, wijsheid in zich dragen. De Tarot is een diagnostisch hulpmiddel dat iemand helpt om te kijken wat er gebeurd in zijn leven. En hoe er mee om te gaan. Inzicht is het grootste geschenk dat de Tarot in iemands leven brengt.

OEFENING
Trek je even terug, ontspan, keer dan naar binnen naar je kern om daar je innerlijke Kracht te (her)ontdekken.
Schud je kaarten en kies op gevoel, laat je intuïtie spreken, 1 kaart.

Vraag jezelf daarbij af: Hoe kom ik in mijn eigen kracht te staan.
Trek indien nodig een hulpkaart die je hierin exra advies geeft.

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *