Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Een nieuw levensjaar

Een nieuw levensjaar

By corrie in Teachings on 18 maart 2022

🥂⭐️Vandaag begint er weer een nieuw levensjaar hiep hiep hoera🙏
Ik weet nog hoe ik vroeger jarig was…Er waren als kind verjaardagstradities. Dan mochten we in het bed van mijn ouders komen liggen. Mijn papa en mama en twee broertjes die slaperig zongen en ik die de cadeautjes uitpakte. Dan in feestelijke outfit naar school met heerlijke traktaties.

Toen ik vijf jaar geleden 60 werd was er Eurodisney vreugde met het hele gezin! Wat een ongelofelijke pret! Een week later kreeg ik te horen dat ik borstkanker met uitzaaiingen had. Er was op dat moment weinig levensvreugde meer voor het nieuwe levensjaar.

Nu vijf jaar later kan ik zeggen dat het jaren zijn geweest met mooie momenten maar ook met worstelingen, de kanker, het helingsproces, weer leren vertrouwen op je lichaam, het leven weer omarmen, te voelen. Weten wat het is om te kunnen genieten. Vertrouwen. Voor mezelf kiezen. En langzaam zijn de dagen weer ‘gewoon’ aan het worden. Gelukkig.

De laatste verjaarsjaren was er het ultieme gevoel van ‘Ik ben er nog….’ Maar er is ook een nieuwe traditie ontstaan. Het afgelopen levensjaar doornemen. Een meditatief moment nemen om na te gaan wat er zoal gespeeld heeft. Er is gerouwd om dingen waar ik verdriet om heb. Dierbaren van wie ik hou maar die ik niet meer zie. Die ik ontzettend mis. Ons thuis dat verkocht is, afscheid moeten nemen. Geen vaste plannen, geen houvast. Een wereld die verandert.

Mezelf herpakt. Gestopt met medicatie. En dan vanuit vertrouwen veel nieuwe dingen mogen verwelkomen. Nieuwe woonplekken die dit jaar een thuis kunnen worden. De oncoloog die toch achter me staat bij het inslaan van een andere weg. De dankbaarheid die me kan overspoelen bij de rijkdom van 2 geweldige dochters, 2 kanjers van schoonzoons, 7 prachtige kleinkinderen en mijn lieve mams. Vrienden met wie je kunt delen. Mijn twee trouwe hondenmaatjes. Lieve familie. Mijn werken met de Tarot. En een nieuw Tarotboek wat dit jaar uitgegeven wordt.

De Tarotkaart die ik vandaag trok is Bokalen 3, ze straalt blijdschap, vrolijkheid, dankbaarheid, en optimisme uit. Er is iets te vieren, een goed resultaat, zorgen die voorbij zijn, of iets waardevols dat is bereikt of verkregen. Toch is dit geen afsluiting maar iets dat een groei (3) inhoudt. Misschien is er niet elke dag een groot feest maar het leven is bedoeld om te geleefd, geproefd, gevoeld en gevierd te worden. Om het wezenlijke van het leven te pakken te krijgen moeten we élk moment omarmen. Er is altijd wel een reden om dankbaar te zijn, er valt altijd iets te vieren. Wanneer ons bewustzijn is toegenomen is ons gevoel niet langer gebaseerd op scheiding, angst en ego, maar op onderlinge verbondenheid en liefde. Hoe hoger je trilling is, hoe meer we op elkaar afgestemd raken in onvoorwaardelijke liefde.

En al zijn er weer meer rimpels bij gekomen ik eer ze. Ze vertellen over mijn leven.
Vandaag met manlief, de wind onder mijn vleugels ga ik genieten… jarig zijn is weer een feestje…🥰 Het leven mijn mooiste cadeau! 🙏
Vanochtend dan ook blij wakker geworden, al is het nog steeds niet in een eigen bed.

warme groet
Corrie Van Hese Balten

afbeelding van Johfra

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *