Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Volle Blauwe Maan

By corrie in Teachings on 1 november 2020

Volle Blauwe Maan 

Het is volop herfst. De wind giert om ons huis en schudt de bomen heen en weer. De bont gekleurde bladeren vallen en zullen voor voeding van de aarde dienen. Gisteravond zorgden donder en bliksem voor het verkleuren van de hemel. Het is de tijd van de Jachtmaan, met het thema ‘overleven en transformatie’. Vroeger wisten ze: dit is het moment om je op de koude winter voor te bereiden.

En ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij mij is er veel gebeurd in de laatste dagen. Dus misschien wil je net als ik bij deze maan weer even stilstaan bij je innerlijke wereld. Wat in jou mag overleven en groeien? Dat wat sterk is, zal overleven en voeding zijn voor een nieuwe periode in je leven. Welke negatieve gedachten of angsten mogen losgelaten en getransformeerd worden?

Deze volle maan is een ‘Blauwe Maan’. Verwacht geen mooi blauw schijnsel aan de hemel, ze wordt zo genoemd omdat het de tweede volle maan in één maand is. Dit komt maar ééns in de twee a drie jaar voor. De blauwe maan vinden we ook in songs beschreven. In 1934 kwam het nummer ‘Blue Moon’ uit. Onder anderen Elvis Presley (1956 ) Frank Sinatra vertolkten het.

De volle maan van 31 oktober valt dit keer samen met Samhain, de Kelten vierden Samhain, het nieuwe jaar, aan de vooravond van de winter. Samhain is ook het moment waarop de sluier tussen deze wereld en de andere wereld op zijn dunst is. Twee dagen later is het Allerzielen (het feest van alle zielen). Het moment dus om je te richten op de geestelijke wereld, door je naar binnen te keren net zoals de natuur nu doet.

De Tarotkaart die ik hierbij trok, zwaarden 8 gaat over de illusie van onvrijheid en beperking. Hoe toepasselijk in deze tijd. Het gaat ook over het gevoel van vastzitten, geen uitweg zien in een ongelukkige situatie. Omdat haar handen gebonden zijn, is zij niet in staat tot ‘hand-elen’. Maar het zijn in werkelijkheid alleen maar jouw beperkende gedachten die je tegenhouden je te ‘ont-wikkelen’ of te groeien. Gebrek aan vrijheid komt niet door andere mensen, maar door je eigen denkprocessen. Laat je gedachten en overtuigingen (de zwaarden) je eigen vrijheid en groei niet belemmeren. Zet jezelf niet vast.. je geest is vrij…

Mooie volle maandagen
warme hartegroet corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *