Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Volle maan van 30 november

By corrie in Teachings on 30 november 2020

De natuur glijdt in diepe winterslaap. Deze tijd van het jaar is als een spiraal die je naar binnen leidt. Buiten is het koud, binnen behaaglijk warm. Dus draai mee naar binnen om je te verbinden met je eigen wortels en bron. De volle maan is altijd een mooi moment om bewust te zijn van de natuurlijke periode waarin je zit en wat er in jou leeft.

De energie van deze maan draagt het thema ‘wijsheid’ en ‘offer’. Ben je verbonden met je eigen wijsheid. Durf je te leven vanuit de hogere visie van je ziel, bereidt om liefde en vreugde te delen?Of leef jij vanuit angst? In deze heftige Covid tijd wil de angst graag regeren. Ga niet mee in deze lage energieën, maar probeer positief te zijn. Blijf zoveel mogelijk in het nu door je te focussen op de mensen om je heen terwijl je dicht bij je eigen grenzen leeft. Dat kan betekenen dat je iets mag offeren net zoals dit in vroegere tijden aan de goden werd gedaan als dank. Wat kun jij bieden (offeren)?

De volle maan staat in het teken Tweelingen. Hun energie is luchtig, en snel. Communicatie en organiseren is een van hun talenten. Ze zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Maar daardoor zijn ze ook snel verveeld en afgeleid want tweelingen zoeken weinig verdieping. Dat kan onrust geven en emotioneel oppervlakkig maken. Is een situatie te moeilijk voor ze, dan proberen ze al gauw een draai te geven aan de waarheid. Dat betekent dat je in deze periode alert mag zijn om waarheid van leugens te onderscheiden.

De Zon schijnt licht vanaf het tegenoverliggende sterrenbeeld Boogschutter. Dit daagt je uit om juist met je innerlijke wijsheid in het leven te staan. Te luisteren naar je hogere zelf, vanuit ervaring en geestelijke wijsheid. Er is een gedeeltelijke maansverduistering dat betekent dat niet al je emoties even helder zijn terwijl er wel van alles naar boven kan borrelen, je wel van alles kan voelen.

De Tarot kaart die ik hierbij trok is Het OordeelDe energie van deze kaart symboliseert de ontmoeting van twee werelden: de aardse en de spirituele. (Laat juist nu in de novembermaand de sluiers tussen de werelden erg dun zijn.)Door als mens geboren te worden, kozen we ervoor om in onwetendheid geboren te worden, maar het is niet de bedoeling dat wij onwetend te blijven. Wij mogen ons – nog tijdens het leven – gaan herinneren, bewust worden wie we wérkelijk zijn. Gedurende de winterperiode mogen we ons terugtrekken om te ontdekken wie we diep van binnen wezenlijk zijn. Een gevoel dat je innerlijk geroepen wordt om te veranderen of je uit iets te bevrijden. Bijvoorbeeld uit angst en zorgen of uit een ongelukkige situatie. Te transformeren. Zodat je in de lente weer vol energie herboren kunt worden.

warme groet corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *