Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Midzomer

Midzomer

By corrie in Teachings on 21 juni 2021

De nacht van de zomerzonnewende werd en wordt als één van de meest magische nachten van het jaar beschouwd. In veel natuurreligies was dit het feest van de zon en het licht. Er werden vuren ontstoken en mensen sprongen over het vuur ter zuivering en men nam de krachten van het vuur in zich op. Ze dansten en raakten in extase.

Op het hoogtepunt van de zomer schonk de natuur allerlei magische krachten. Bloemen werden geplukt en aan deuren en boven haardvuren gehangen om geluk aan te trekken. Op midzomeravond plukten vrouwen kruiden, bijvoorbeeld aalbeskruid, omdat op deze nacht de kruiden een extra geneeskrachtige lading kregen. De kruiden werden dan de rest van het jaar gebruikt als geneesmiddel.

Voor velen werd het feest gezien als een heidens Germaans – Keltisch feest ‘Litha’ met heidense gebruiken. Het feest zou om die reden vanuit het christendom christelijk gekerstend zijn. Het werd de viering van de geboortedag van Johannes de Doper. Zo werd 24 juni een feestdag: het Sint Jans feest.Maar hoe je het ook noemt, Midzomernacht, Zonnewende, Litha of St. Jansfeest het is een feest van licht, vreugde en levenskracht. Midzomer is een tijd van healing, bezoek aan helende bronnen, het plukken van kruiden, diepe liefde en familie. We ontspannen en doen in de zomer nieuwe krachten op. Ik wens jullie allemaal een fijne mooie zomer vol levenskracht waarin je levensenergie kunt opdoen…warme groet

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *