Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Voor mij geen ‘omgekeerde’ kaarten

Voor mij geen ‘omgekeerde’ kaarten

By corrie in Teachings on 30 maart 2022

Van de week vroeg iemand mij waarom ik niet werk met ‘omgekeerde’ kaarten.
Wat zijn omgekeerde kaarten? Wanneer je jouw tarotdeck schudt kan het voorkomen dat er kaarten zijn die ondersteboven draaien. Degene die met omgekeerde kaarten werken houden deze kaarten in deze positie en interpreteren ze anders dan wanneer ze rechtop liggen.

Mijn Tarotlezingen zijn gecentreerd rond details en dieper begrip van een vraag of situatie. De symboliek op de afbeeldingen vertelt mij iets over de menselijke ervaringen, het alledaagse, het goddelijke, het mystieke, de uitdagingen die daarin verscholen liggen.
Bij een omgekeerde kaart wordt gekeken naar de geblokkeerde, de onderdrukte versie van de betekenis. Dit wordt vaak als het ‘negatieve’ bestempeld.

Zo te werken vind ik dat het de betrokkenheid, de uitdaging ontmoedigt. Ik probeer juist om niet zwart wit te denken, in termen van goed of slecht.. Liever laat ik mijn intuïtie werken en vind ik het een uitdaging om unieke krachten of mogelijkheden in de persoon of in de situatie te ontdekken.

Dus in plaats van bij een ‘omgekeerde’ Dood te zeggen dat er géén transformatie plaats vindt, niets hoeft te worden los gelaten of dat er géén nieuw begin is kijk ik veel liever naar wat de Dood in het hele verhaal te vertellen heeft. Ik laat liever de Dood spreken en wat daarbij in combinatie met de plaatspositie mogelijk is. Deze benadering past mij meer. Het vertellen en uitdrukken van de symboliek in samenhang met de anderen kaarten en mijn intuïtie. Dan voel ik of het stroomt of ik het kanaal mag zijn om universele, goddelijke energie over te brengen dat inzicht schenkt.

Wanneer iemand goed kan werken met de ‘omgekeerde’ kaarten is dit natuurlijk prima, blijf het doen en werk met plezier.
Maar als jij ook iemand bent die zich geblokkeerd voelt door de omgekeerde kaarten die de energie blokkeren verzand dan niet in je ontwikkeling. Blijf oefenen en ontdek jouw unieke benadering voor het lezen van de kaarten.

Warme groet Corrie

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *