Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

๐ŸŒŸ๐Ÿ™ 12 heilige nachten ๐Ÿ™๐ŸŒŸ

๐ŸŒŸ๐Ÿ™ 12 heilige nachten ๐Ÿ™๐ŸŒŸ

By corrie in Teachings on 25 december 2022

Op kerstavond beginnen voor mij de Heilige Nachten. De tijd tussen de tijd. Samen met de deelnemers sta ik stil bij wat iedere nacht me wil vertellen, laten weten. Ontdekken wat ze me, met behulp van de Tarot willen vertellen..

Ik hou mij altijd vast en vind nog steeds mijn kracht in het mysterieuze en het onzegbare, het onbeschrijfelijke….

โ€˜De Heilige Nachtentijdโ€™ is een bijzondere mystieke tijd in het jaar. Tijdens de 12 nachten tussen Kerstavond (24 december) en Driekoningen (6 januari) is de sluier tussen hemel en aarde volgens oude natuurvolkeren het dunst. Hรฉt moment dus om je spirituele koord met de onzichtbare wereld te versterken. (Tel je de kerstnacht als eerste heilige nacht, dan zijn er 13 nachten.)

๐ŸŒŸVolgens meerdere tradities staan de kosmische poorten โ€˜tot het goddelijkeโ€™ wijd open in de periode van 24 december tot en met 6 januari. Dat doet me denken aan het kerstliedje โ€˜Midden in de winternacht ging de hemel openโ€™. Waardoor ieder mens zich gemakkelijker kan verbinden met spirituele krachten.

๐ŸŒŸDe Germanen en Kelten vierden het Yule feest. โ€˜Het geheim van de Yulenachtenโ€™ en de speciaal voor jou getrokken Tarotkaart is een aanrader. Het gaat over inzichten die je het komende jaar helpen om jouw levenspad te volgen, om een bezield en evenwichtig leven te leiden. Hiermee kun je elke heilige Yule nacht op een betoverende, spirituele manier beleven en je energetisch voorbereiden op het Nieuwe Jaar. Net als onze voorouders deden.

๐ŸŒŸInzichten voor 2023: Elke nacht heeft een eigen thema die je met behulp van een tarotkaart op een diepe gevoelslaag laat doordringen en weet te inspireren. De tarotkaart die ik voor jou heb getrokken voor de nacht van 24 december onthult het hoofdthema, de energie van het nieuwe jaar. Vervolgens biedt de volgende kaart die je ontvangt je inzichten voor de maand januari, de kaart die je ontvangt op de tweede Heilige Nacht bied je inzichten voor de maand februari, etc. Dit gaat zo door tot je 12 nachten lang inzichten hebt verzameld voor de komende 12 maanden.

.๐ŸŒŸWaar komen de twaalf Heilige Nachten vandaan? Door de oude natuurvolken werd de Heilige Nachtentijd vroeger ook wel โ€˜de tijd die over isโ€™ of ook wel โ€˜de tijd tussen de tijdโ€™ genoemd, er is geen tijd maar ruimte. Twaalf maan-maanden, dat wil zeggen twaalf keer van nieuwe maan tot nieuwe maan, betekent 354 dagen. Dit jaarlijkse verschil van iets meer dan 11 dagen moet dus vereffend worden. Bij de Germaanse volkeren lag het hele maatschappelijke leven gedurende die twaalf dagen en nachten, die ingeademde periode stil. Ook nu worden deze (rest)dagen gebruikt voor bezinning en verstilling

.๐ŸŒŸSamen met de tarot door de heiligen nachten …..

Warme kerstgroet
Corrie๐ŸŒŸ

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *