Handgeschreven door Corrie Van Hese Balten De Laatste Berichten

Volle maan

Volle maan

By corrie in Teachings on 21 juni 2021

Volle Maan van 24 juni. Om ons heen zien we de natuur uitbundig in weelderig groen, vogels fluiten en insecten zoemen er op los. Ik heb de eerste aardbeien kunnen plukken, moeder natuur biedt ons in de zomer een geweldige overvloed.Ook voel ik hoe dit alles me weer uitnodigt te genieten van een kleurrijke bonte wereld.

De zomerse natuur bloeit en stijgt omhoog van de aarde naar de kosmos. Ik heb de neiging om mee te gaan. Het liefst droom ik weg in de soezende warmte van de zon, in gedachten bij Midzomernacht. Het wordt ook wel het Sint Jansfeest of Litha genoemd of Zomersolstitium en Zomerzonnewende. Er worden vuren ontstoken en mensen springen over het vuur ter zuivering.

Het gaat om de viering van de groeikracht die op 21 juni het hoogtepunt is en waaraan tegelijk een halt wordt geroepen. In de oude traditie wordt de Eikenkoning of ‘de heer van het licht’ verslagen door de hulstkoning ‘de heer van het donker’. Overal worden vuren aangestoken…

Voor ons begint dan pas de zomer, maar eigenlijk staat de zon dan al op zijn hoogste punt, schijnt hij het langst en is dus op zijn krachtigst. Vanaf 21 juni worden de dagen weer korter. Het plantenleven rijst na de zomerzonnewende niet meer op in groei en bloei, maar het neigt zich in vruchtrijping en zaadvorming voorzichtig weer naar de aarde. Deze volle maan van 24 juni wordt daarom ook wel maan van Bestemming of Plantmaan genoemd, de energie staat in het teken van rijping.

Met de zonnekracht op haar hoogtepunt kunnen we onze levenskracht opladen en ook in onszelf het rijpingsproces laten plaatsvinden. Zet jezelf eens in het licht. Welke delen in je groei kun je nog in het licht zetten om te laten rijpen? In deze tijd gaat het ook om de rijping van je verlangens, plannen, doelen of bestemming. Kijk eens naar wat zich heeft ontwikkeld in jezelf of in je leven. Waar je binnenkort de vruchten van je harde werken mag plukken.

De tarotkaart die ik hierbij trok is de Zegewagen. Hij symboliseert de mens op zijn levenspad. Hij leert (net als wij in de zomer) om de stoffelijke materie (de natuur, de buitenwereld) te ontdekken en te respecteren. De lucht is geel net als de kleur van de zonnige zomerzon. We zitten net als de menner vast in de stoffelijke wereld maar we rijzen op uit de stenen wagen als overwinning van de geest op de materie. Door je wijsheid en je geestkracht op de juiste manier in te zetten kun je je wensen en doelen manifesteren en successen boeken.

Full Moon blessings
Corrievanhesebalten

Post CommentLeave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *